Έπειτα από 9 χρόνια το συνέδριο της ABTA επιστρέφει στην Costa Navarino

Έπειτα από 9 χρόνια το συνέδριο  της ABTA επιστρέφει στην Costa Navarino

Αναδυόμενη περιοχή η Πελοπόννησος για την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων

Επιστρέφει έπειτα από εννέα χρόνια στην Costa Navarino το ετήσιο ταξιδιωτικό συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων – ABTA, η πιο συμβολική εκδήλωση της βρετανικής, ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Πρώτη φορά το τριήμερο συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino τον Οκτώβριο του 2015 και συμμετείχαν περισσότερα από 500 τουριστικά πρακτορεία, σύμβουλοι επιχειρήσεων, αεροπορικές εταιρείες και κορυφαίοι φορείς που διαμορφώνουν την τουριστική κίνηση και τις τάσεις της βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Φέτος το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2024.

Αναδυόμενη περιοχή

Και φέτος φορέας υποδοχής της διοργάνωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΤΑ, δήλωσε σχετικά: «Πλούσια σε φυσική ομορφιά και αξιοσημείωτη πολιτιστική κληρονομιά, αυτή η αναδυόμενη περιοχή της Ελλάδας είναι μια λαμπρή προσθήκη στην τουριστική προσφορά της χώρας. Γνωρίζω ότι οι εκπρόσωποί μας θα απολαύσουν απόλυτα την εμπειρία όσων έχει να προσφέρει η περιοχή και θα ενισχύσουν το κύρος της στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα σε μια εποχή που η χώρα αναπτύσσει την τουριστική της προσφορά για να προσελκύσει επισκέπτες όλο το χρόνο.

Με τους παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο να αναζητούν ολοένα και περισσότερο να ταξιδεύουν εκτός της περιόδου αιχμής, είμαι ενθουσιασμένος που θα προσφέρω στους αντιπροσώπους την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτόν τον προορισμό, ο οποίος έχει γνωρίσει συνεχή ανάπτυξη από τότε που φιλοξένησε το συνέδριό μας πριν από σχεδόν 10 χρόνια».

Αυξανόμενη ανάπτυξη

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Ελένη Σκαρβέλη, δήλωσε: «Φωλιασμένοι στην καρδιά της Πελοποννήσου, αναμένουμε με ανυπομονησία την ευκαιρία να αναδείξουμε την επιτομή της ελληνικής φιλοξενίας, το μεγαλείο της φύσης και το πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό στη βρετανική τουριστική ελίτ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το συνέδριο της ΑΒΤΑ θα ευθυγραμμιστεί με τη φιλοσοφία της Ελλάδας για κοινή δέσμευση στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη».

Όπως επισημαίνει η ABTA, «η Costa Navarino, είναι μια αυξανόμενη ανάπτυξη θέρετρων μικτής χρήσης με πολυτελή ξενοδοχεία, συνεδριακές εγκαταστάσεις, σπα, γήπεδα γκολφ και ιδιωτικές κατοικίες. Το τοπικό αεροδρόμιο είναι η Καλαμάτα και οι λεπτομέρειες των πτήσεων για τους συμμετέχοντες θα είναι διαθέσιμες σύντομα».

Η ABTA είναι μια εμπορική ένωση για βρετανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και την ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία. Για περισσότερα από 70 χρόνια βοηθά τα μέλη της να διευθύνουν επιτυχημένες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις και παρέχουν στους ταξιδιώτες συμβουλές, καθοδήγηση και υποστήριξη.

Και όπως σημειώνει η ABTA, επειδή κάθε ταξίδι είναι σημαντικό και κάθε πελάτης αξίζει εξαιρετική εξυπηρέτηση, όλα τα μέλη της εγγράφονται σε έναν κώδικα δεοντολογίας και δεσμεύονται για τα συμφωνημένα πρότυπα υπηρεσιών, την ακριβή διαφήμιση και το δίκαιο εμπόριο.

Σκοπός της είναι να στηρίξει και να προωθήσει μια αειφόρο τουριστική βιομηχανία, καθώς και να ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη των πελατών της. Ξεχωρίζει για την υποστήριξη, την προστασία και την τεχνογνωσία που προσφέρει. Παράλληλα, βοηθάει τα μέλη της και τους πελάτες της να πλοηγηθούν στο καθημερινά μεταβαλλόμενο περιβάλλον του τουρισμού, δημιουργώντας συνεχώς καλύτερα πρότυπα, συστήματα οικονομικής προστασίας, την υπηρεσία επίλυσης παραπόνων στην περίπτωση που χρειαστεί, την παροχή καθοδήγησης σχετικά με θέματα αειφορίας, υγείας και ασφάλειας εξασφαλίζοντας την τουριστική βιομηχανία.