Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Βάκχες» του Ευριπίδη από την Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Βάκχες» του Ευριπίδη από την Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου

Με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από τη Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου συνεχίστηκε χθες στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης το 11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο έργο παρουσιάστηκε και την Κυριακή στο αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 5ο Γυμνάσιο, το 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο και το 6ο Λύκειο Καλαμάτας και το Γενικό Λύκειο Δωρίου παρευρέθησαν στο Εκκλησιαστήριο και παρακολούθησαν την παράσταση.

Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες τιμήθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα, που απονεμήθηκαν από τον τέως εντεταλμένο του Δήμου Μεσσήνης σε πολιτιστικά θέματα, Γιώργο Δαβίλλα, ο οποίος απηύθυνε κι ένα σύντομο χαιρετισμό.

Παράλληλα, οι μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας ανέλαβαν το ρόλο των “Μικρών Ξεναγών” στην πρωτοβουλία “Μικροί Ξεναγοί: οι μαθητές ξεναγούν μαθητές”, προσφέροντας στους συντελεστές της RADA μια εμπειρία ταξιδιού στην ιστορία της Αρχαίας Μεσσήνης.

Σήμερα Τρίτη, 23 του μήνα, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς.