Ρομά έκλεψε τσίγκους από αγρόκτημα αλλά τον βρήκαν

Ρομά έκλεψε τσίγκους από αγρόκτημα αλλά τον βρήκαν

Δώδεκα συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και μία εξιχνίαση κλοπής είναι τα αποτελέσματα στη Μεσσηνία εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια σε 1.164 άτομα, εκ των οποίων τα 972 ήταν Έλληνες και 192 αλλοδαποί, καθώς και σε 849 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 62 άτομα, από τα οποία 49 ήταν Έλληνες και 13 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 40 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 375 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και ειδικότερα ένας 35χρονος στη Μικρή Μαντίνεια διότι οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 10 γραμμάρια χασίς, ένας 43χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχε 43 γραμμάρια χασίς, καθώς κι ένας 31χρονος με έναν 36χρονο διότι είχαν 1,5 γραμμάρια χασίς

-Τρεις ανήλικοι για στέρηση δελτίου ταυτότητας και δύο γονείς για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 13χρονος και η 15χρονη αδελφή του με τον 43χρονο πατέρα τους και ένας 13χρονος με την 41χρονη μητέρα του

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Κλοπή
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε μία κλοπή που έγινε σε αγρόκτημα στη Σπερχογεία στις 23 Απριλίου. Όπως προέκυψε, 32χρονος Ρομά μπήκε στο αγρόκτημα και αφαίρεσε τουλάχιστον 25 φύλλα τσίγκου, αξίας 1.000 ευρώ.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν τα κλοπιμαία στον περιβάλλοντα χώρου του σπιτιού του και έτσι σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη