Έσπασε το φράγμα των δυόμισι ωρών ο Νικολακέας στο Μαραθώνιο του Αμβούργου

Έσπασε το φράγμα των δυόμισι ωρών ο Νικολακέας στο Μαραθώνιο του Αμβούργου

Με χιλιάδες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο Διεθνής Μαραθώνιος του Αμβούργου. Ανάμεσα τους και πολλοί Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους πρώτευσε ο Νικόδημος Νικολακέας. Ο Μανιάτης δρομέας της Ολυμπιάδας Πατρών πραγματοποίησε εκπληκτικό χρόνο 2:29’36’’ κατεβάζοντας κι άλλο την καλύτερη ατομική του επίδοση. Ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για την ευόδωση των αγωνιστικών του στόχων, ο ίδιος αναφέρει σχετικά:

«Σπάζοντας το φράγμα των 2 ωρών και 30’,λίγο πριν κλείσω τα 30 μου χρόνια, είναι νομίζω το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω σαν δρομέας! Κάποτε φυσικά, δε θα τολμούσα καν να το φανταστώ. Χρόνος 2:29’36’’ λοιπόν!

Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου (δρομική και μη), δηλαδή τους συναθλητές και φίλους που μαζί κάναμε τόσα χιλιόμετρα, τον προπονητή ,το φυσικοθεραπευτή και το γυμναστή μου, χωρίς τους οποίους δε θα είχα κάτι να γράφω τώρα, καθώς και τις PUMA Greece και AMINO ANIMO by Physis Laboratory που με στηρίζουν και με βοηθούν να τα βγάλω πέρα σε αυτή την τρέλα που λέγεται μαραθώνιος. Τα αγαθά κόποις κτώνται».

Το νέο ατομικό ρεκόρ ανεβάζει τον Νικόδημο Νικολακέα στην 9η θέση της λίστας με τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους για το 2024. Σε αυτή, όπως την παρουσιάζει το Runningnews.gr,  υπάρχουν και αρκετές επιδόσεις που σημειώθηκαν στον Μαραθώνιο της Μεσσήνης στις 7 Απριλίου. Εκεί έκανε τον καλύτερο χρόνο του και ο Καλαματιανός, Παναγιώτης Καρούτζος (Team Under Armour) 2.37.35 και είναι 20ός Έλληνας για φέτος, αλλά κι ένας ακόμη Μεσσήνιος, ο Δημήτρης Ρούτσης του ΓΣ Ακρίτας 2016 (70ός με 2.51.53).

Τους καλύτερους χρόνους στα 42,195 χλμ. έχουν στους άνδρες για την τρέχουσα χρονιά οι Γιώργος Μενής (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) 2.19.50, Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) 2.20.22 και ο θριαμβευτής του Σπάρταθλου Φώτης Ζησιμόπουλος (Kasimis Training Team) 2.23.40. Όλες οι επιδόσεις καταγράφηκαν στις 21 Απριλίου, για τους δύο πρώτους στη Βιέννη και για τον Ζησιμόπουλο στη Θεσσαλονίκη.

Στις γυναίκες, σταθερά μια θέση ανάμεσα στις διακεκριμένες επιδόσεις έχει η Μεσσήνια Σταυρούλα Μπάκα, η οποία επίσης στη Θεσσαλονίκη πέτυχε φέτος χρόνο 3.28.51. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 2.38.00 (Ρότερνταμ 14/4).