Ανοίγει αρχές Ιουλίου η Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» στην Καλαμάτα

Ανοίγει αρχές Ιουλίου η Πινακοθήκη  «Α. Τάσσος» στην Καλαμάτα

Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της «Φάρις», Σωτήρης Κριτσωτάκης

Το άνοιγμα της Πινακοθήκης «Α. Τάσσος», έπειτα από περίπου δύο χρόνια που είναι κλειστή, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Σωτήρης Κριτσωτάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή την περίοδο ο χώρος συντηρείται προκειμένου να μπορεί να είναι ξανά επισκέψιμος για το κοινό, ενώ στις εργασίες που πρόκειται να ακολουθήσουν άμεσα είναι η τοποθέτηση ανελκυστήρα, ο οποίος θα διευκολύνει την προσβασιμότητα ΑμεΑ στον κύριο χώρο της έκθεσης.

Όπως εξήγησε ακόμη ο πρόεδρος της «Φάρις», οι επιπλέον διαδικασίες που δρομολογούνται για την επανεκκίνηση λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης είναι η πρόσληψη ενός ατόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πινακοθήκη «Α. Τάσσος», η οποία παραμένει κλειστή εδώ και, τουλάχιστον, δύο χρόνια, στεγάζεται από το 2002 σε νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Παπάζογλου, ενώ το 2007 πήρε το όνομα του χαράκτη Α. Τάσσου.

Φιλοξενεί, δε, περίπου 350 έργα διαφόρων εικαστικών τάσεων και ρευμάτων, τα οποία προσέρχονται από προσφορές Ελλήνων δημιουργών στην πόλη μετά το σεισμό του 1986. Ανάμεσα στα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής και χαρακτικής, υπάρχουν έργα του Μεσσήνιου χαράκτη Α. Τάσσου, καθώς και των Χρ. Μπότσογλου, Π. Τέτση, Τ. Κατσουλίδη, Γ. Ψυχοπαίδη, Β. Κατράκη, Κ. Βαρώτσου, Μ. Κατζουράκη, Γ. Βαλαβανίδη, Ό. Ζούνη και άλλων.

Χρ.Μ.