Η αποτίμηση του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας από το Eco Week Elafonisos

Η αποτίμηση του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας από το Eco Week Elafonisos

Τι συζητήθηκε, τι προτάθηκε

Στην Οικολογική Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στην Ελαφόνησο συμμετείχαν ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και η Οργανωτική Ομάδα του Messinia Forum, και έτσι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζητήσεις για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας, τα οποία είχαν απασχολήσει και τις εργασίες του 1ου και του 2ου Messinia Forum.

Τη συμμετοχή του συλλόγου υποστήριξαν ένθερμα οι Μεσσήνιοι οινοποιοί, οι οποίοι σε συνέχεια του 2ου Messinia Forum βοήθησαν να φτάσουν οι μεσσηνιακοί οίνοι μέχρι την Ελαφόνησο και να αναδειχθεί ο Μεσσηνιακός Αμπελώνας στους εκατοντάδες συμμετέχοντες της Eco Week Elafonisos.

Για τη συμμετοχή του ο ΣΕΜ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Οικολογικού Συλλόγου Ελαφονήσου, Enrico Toja.

Συνοδευτικά ποτών

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η τοπικότητα είναι βασικός άξονας βιώσιμων πολιτικών, ο Σύλλογος παρουσίασε τη δική του πρόταση με τοπικό χαρακτήρα για τα συνοδευτικά των ποτών, ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε επίπεδο φιλοξενίας και ιδανικής πρότασης στις υπηρεσίες εστίασης. Μια παρουσίαση η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Κατά την παρουσίαση, μάλιστα, έγιναν συζητήσεις και για το θεματικό – εναλλακτικό τουρισμό και την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας online πλατφόρμας εύρεσης εναλλακτικών δραστηριοτήτων, αλλά και εμπειριών γευσιγνωσίας στη Μεσσηνία, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 25 επιχειρήσεις.

Επαφές και γνωριμίες

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο chef Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μίλησε για τον έλεγχο του πληθυσμού των λεοντόψαρων μέσα από την αλιεία και την κατανάλωσή τους από τον άνθρωπο, ενώ προχώρησε σε εκτέλεση συνταγών. Επίσης, παρευρέθη ο πρόεδρος του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου, Ν. Κουτσούκος, με δράσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδων από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

«Στις αποσκευές μας κρατάμε τις πολύτιμες επαφές και γνωριμίες με πολλούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο της γνωριμίας και της διασύνδεσης της Μεσσηνίας με άλλες περιοχές, με πολλούς εκπροσώπους πρότυπων νησιωτικών Δήμων, όπως με τους δημάρχους της Κέας, της Αστυπάλαιας και της Άνδρου, την ανταλλαγή ιδεών, τη διάθεση για συνεργασίες και συνέργειες και την προβολή της Μεσσηνίας σε ένα κοινό από 12 χώρες.

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τη Μεσσηνία παντού και με σημαία το “Messinia Forum” έχει να αναδείξει έργο και δράσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ελαφόνησο, σε αυτή τη διοργάνωση που έχει διεθνές πρόσημο και υποστηρίζεται από τον πρίγκιπα Αλβέρτο ΙΙ του Μονακό.

Απώτερος σκοπός μας δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή της Μεσσηνίας σε αντίστοιχες δράσεις και στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΜ.