«Μάθε για την ημικρανία σου» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Μάθε για την ημικρανία σου» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Μάθε για την ημικρανία σου» διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (18.30- 21.00).

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ημικρανία, μία από τις πλέον διαδεδομένες και επώδυνες νευρολογικές διαταραχές. Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στις αιτίες, τα συμπτώματα, τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και τις αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις της ημικρανίας.

Ειδικοί επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώ θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό. «Στόχος μας είναι να παράσχουμε αξιόπιστες πληροφορίες και να υποστηρίξουμε τους ασθενείς με ημικρανία καθώς και τους φροντιστές τους, ενδυναμώνοντάς τους με την απαραίτητη γνώση για την καλύτερη διαχείριση της πάθησής τους.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας και των γύρω περιοχών να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να επωφεληθούν από την πολύτιμη πληροφόρηση που θα παρασχεθεί. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό» σημειώνουν σχετικά οι διοργανωτές.

To δε πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

18:30 – 19:00: Προσέλευση, γνωριμία με το σύλλογο, καφές

19:00-19:10: Χαιρετισμοί από τοπικούς φορείς

19:10 – 19:30: Παρουσίαση του συλλόγου, και των προγραμμάτων «Ο νευρολόγος δίπλα σου» και «Μάθε για την ημικρανία σου» (Κώστας Μπίλιας, γ.γ. συλλόγου)

19.30 – 19.50: «Ο ρόλος του ψυχίατρου στην ημικρανία» (δρ. Ιωάννης Μακρής, Ψυχίατρος)

19.50 – 20.10: «Ημικρανία, μια νευρολογική πάθηση» (δρ. Παναγιώτης Σολδάτος, νευρολόγος)

20.10 – 20.30: «Διατροφή και Ημικρανία» (Αριστέα Γαζούλη, χημικός, διατροφολόγος, Μsc διατροφή και μεταβολισμός)

20.30 – 20.50: «Οι θεραπείες για την ημικρανία και το μέλλον τους» (δρ. Εμ. Δερμιτζάκης, νευρολόγος)

20.50 – 21.00: Συζήτηση με το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες και επιβεβαίωση συμμετοχής

μέσω email στη διεύθυνση info@kefalalgies.gr.