Παραλιακή χασισοφυτεία στη Μεθώνη με 100 δενδρύλλια

Παραλιακή χασισοφυτεία στη  Μεθώνη με 100 δενδρύλλια

Καλά καλά δεν ξεκίνησε η φετινή περίοδος και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετρά ήδη 1.000 εκριζώσεις χασισόδεντρων στη Μεσσηνία.

Μετά τον εντοπισμό, στο τέλος Μαΐου,  812 δενδρυλλίων στους Αρμενιούς Τριφυλίας, τη Δευτέρα – αυτή τη φορά στη Μεθώνη – εντόπισαν άλλη μια φυτεία με 103 δενδρύλλια κάνναβης σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.

Για την καλλιέργειά τους συνελήφθη ένας 54χρονος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.

Με θέα θάλασσα
Έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2024 ο 54χρονος που κατοικεί στη Μεθώνη δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας και ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχή που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης.

Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην παραθαλάσσια περιοχή «Κοκκινιά» στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπου ο 54χρονος είχε διαμορφώσει και εκχερσώσει κατάλληλα αγρόκτημά του και ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και φυσική βλάστηση καλλιεργούσε 103 φυτά κάνναβης, ύψους έως 160 εκατοστά περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Θάλαμος καλλιέργειας
Η φυτεία είχε διαμορφωθεί σε ακριανό σημείο του αγροκτήματος, προς την πλευρά της θάλασσας, σε έκταση εμβαδού μισού στρέμματος και δεν ήταν ούτε ορατή ούτε προσβάσιμη από τρίτους.

Για το, δε, πότισμα, είχε τοποθετήσει υδροσωλήνα τον οποίο είχε συνδέσει με το δίκτυο άρδευσης.

Στο χώρο της φυτείας, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο στο αγρόκτημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη συνολικού βάρους 9 γραμμαρίων,     αρδευτικός εξοπλισμός, γεωργικό εργαλείο και ανενεργός θάλαμος εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι  ο 54χρονος αρχικά φύτευε και καλλιεργούσε τα δενδρύλλια στο θάλαμο εσωτερικής καλλιέργειας κι όταν αυτά αναπτύσσονταν λίγο, τα μετέφερε στο έδαφος.

Στην κατοχή του 54χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη θα έφταναν τα 150.000 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη