Την Κυριακή στην Μπούκα η αθλητική γιορτή Penny Marathon με πλήθος εκδηλώσεων

Την Κυριακή στην Μπούκα η αθλητική γιορτή Penny Marathon με πλήθος εκδηλώσεων

Μαζί με το Σίδνεϊ, όπου έγινε η εκκίνηση του θεσμού το 2012 από τις αδελφές Προδρόμου, η Μεσσηνία και ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές και σταθερούς διοργανωτές του Penny Marathon. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και την προσεχή Κυριακή, 7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η 13η συνάντηση του φιλοζωικού αγώνα δρόμου, παράλληλα, στην παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη, στην Καλαμπάκα, στην Αθήνα, εντός του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και στη γερμανική πόλη Tuttlingen, ενώ στην Αυστραλία θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Το Penny Marathon αποτελεί μια γιορτή της φιλοζωίας και του αθλητισμού, που φέρνει πιο κοντά ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, τη φύση και τη ζωή. Και στην Μπούκα θα είναι μία ημέρα διασκέδασης και χαράς που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες (τρέξιμο, ποδηλασία, δυναμικό βάδισμα) και τις παράλληλες εκδηλώσεις, με πολλή μουσική, χορό και διάφορα κεράσματα.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση είναι μια καλή αφορμή να θυμηθούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ζώα και να στηρίξουμε το τιτάνιο έργο των εθελοντών. Ειδικά στη Μεσσηνία το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι ιδιαίτερα οξύ και έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, χάρις στις προσπάθειες που κάνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, οι οποίοι φροντίζουν και περιθάλπουν καθημερινά εκατοντάδες αδέσποτους σκύλους, ενώ πολλές ανάγκες υπάρχουν και για τις αδέσποτες γάτες. Η στήριξη από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επαρκεί και μόνο μέσα από ένα πραγματικά μεγάλο κύμα έμπρακτης συμπαράστασης ίσως πάψουν οι αγωνιώδεις εκκλήσεις για την κάλυψη άμεσων αναγκών για τροφές και κτηνιατρικά είδη. Οι εθελοντές είναι, άλλωστε, αυτοί που ανταποκρίνονται κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα και κουτάβια ή γατάκια και δεν ξέρουμε τι (να το) κάνουμε…

Το δε πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Κυριακή στην Μπούκα έχει ως εξής:

18.30: Πρώτη εκκίνηση για τα 10 χλμ. από το τελωνείο της Μπούκας με κατεύθυνση από του Λύτρα στην παραλία Ανάληψης και επιστροφή

19.00: Δεύτερη εκκίνηση για τα 3 χλμ. με κατεύθυνση από του Λύτρα στην παραλία της Μπούκας

19.30: Τρίτη εκκίνηση για το 1 χλμ. μέσα στο δασάκι της Μπούκας

Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όσους συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδρομή, είτε τρέξουν, είτε περπατήσουν, είτε κάνουν ποδήλατο.

Η εγγραφή και συμμετοχή στη διοργάνωση είναι δωρεάν. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να ενισχύσετε τους κουμπαράδες ή να αγοράσετε μπλουζάκια, κούπες κ.λπ. στο Bazaar του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας. Αρωγός και υποστηρικτής αυτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Αθλούμενων Μεσσήνης, ο οποίος και θα συμμετάσχει. Επίσης, ο Δήμος Μεσσήνης θα υποστηρίξει την όλη προσπάθεια.

Happenings

19:00 Dance with Us / Jump Shoes

19:15 Yoga Family

20:00 Aqua Pilates

20:30 Sunset Yoga

Επικοινωνία

Κατερίνα Πεζώνη: 6947962410 email philozoikos.omilos.kalamata@gmail.com, Ιωάννης Πουλάκος: 6945003291, Βασιλεία Χανδρινού: 6971924473.

https://www.facebook.com/events/2189083264757945/