Θάρρος :: Άρθρα
Με Το "Θάρρος" Της Γνώμης
Α.
Ευέλικτο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών
Θα σταθώ σε δύο σημεία των προτάσεων για Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας, των τεχνικών φορέων της πόλης, αφού επισημάνω ότι θεωρώ πολύ σημαντική την παρέμβασή τους ως καθ’ ύλην αρμόδιοι.
Το ένα σημείο είναι η συχνή αναφορά σε ευέλικτα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Τόσο με τις πεζοδρομήσεις όσο και με τις διαπλατύνσεις των... Διαβάστε περισσότερα...
Όλα είναι σχετικά…
Όχι δεν είναι η παιδική ηλικία, ούτε καν η περίοδος των 20-30 ετών, που θεωρείται η «χρυσή εποχή» της νεότητας. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, όσοι είναι άνω των 50 ετών είναι πιο χαρούμενοι και πιο ξέγνοιαστοι από ποτέ.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Independent, όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένοι, αλλά δίνουν ώθηση στην οικονομία, καθώς ξεκινούν νέα χόμπι... Διαβάστε περισσότερα...
«Αποδημητικά πουλιά» αντί μετανάστες…
Μ’ αρέσει, βρε παιδί μου, ότι εμείς οι Έλληνες διαφέρουμε στα πάντα από τους υπόλοιπους λαούς αυτού του πλανήτη.
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που μετακινούνται σε μια χώρα της οποίας δεν έχουν την ιθαγένεια, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί, ιδιαίτερα ως μόνιμοι κάτοικοι ή μελλοντικοί πολίτες της.
Αντίθετα, πρόσφυγας ονομάζεται κάθε άνθρωπος... Διαβάστε περισσότερα...
Η κόντρα αρχαιολόγων με το «Διάζωμα»
«Η εμπλοκή στο πολυεπίπεδο αρχαιολογικό έργο φορέων ή προσώπων με στόχο την υποκατάσταση του δημόσιου φορέα προστασίας, ανάδειξης και προβολής των μνημείων ή την οικειοποίηση του έργου του για προσωπικούς, πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους», ήταν η κατάληξη της καταγγελίας της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ελλήνων... Διαβάστε περισσότερα...
Πώς σου αλλάζουν τα… φώτα
Δίνεις πεντακόσια εβδομήντα (570) ευρώ, λαμβάνεις ρέστα ένα (1) ευρώ, το πετάς στο πορτοφόλι για να πορευτείς το υπόλοιπο της μέρας, της εβδομάδας ή, άραγε, του μήνα και… καθάρισες.
Κάπως έτσι ξεμπλέκεις με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό 3μήνου του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Μετά αρχίζεις και κάνεις σκέψεις άκρως ρομαντικές…
Άραγε, με... Διαβάστε περισσότερα...
Μια ιδέα για τουριστική ανάπτυξη
Οι εκπρόσωποι εταιρειών που ασχολούνται με την κρουαζιέρα, όπως διάβασα στο newmoney.gr, αποκαλύπτουν πως οι προορισμοί Βόλος – Χανιά – Σάμος – Ναύπλιο αποτελούν best sellers.
Ξένες, λοιπόν, εταιρείες κρουαζιέρας βρίσκονται στην αναζήτηση νέων προορισμών στην Ελλάδα, θέλοντας πέρα από τις φυσικές ομορφιές και το γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών, να... Διαβάστε περισσότερα...
Μην ψάχνετε για εχθρούς…
Με την ανακοίνωση της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, «δείχνοντας» τους ανθρώπους που δήθεν έπαιξαν ρόλο σ’ αυτή την επιλογή.
Και οι εχθροί, βέβαια, είναι πάντα… εκτός κάστρου.
Έτσι μόνο εξουδετερώνεται η αυτοκριτική.
Είναι άκομψο τη δεδομένη στιγμή να γίνει κριτική. Τουλάχιστον όσον αφορά στο «Θ... Διαβάστε περισσότερα...
Καμαρώστε τον… πολίτη!
Πολίτης, στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν ο κάτοικος της πόλεως – κράτους που είχε πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
Ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, όμως, που δίδαξαν πως τα δικαιώματα ήταν απόλυτα συνυφασμένα με τις υποχρεώσεις, όχι μόνο προς την πόλη – κράτος, αλλά και προς τους συμπολίτες.
Ερχόμαστε στη σημερινή Ελλάδα τώρα, με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το... Διαβάστε περισσότερα...
Αφιερωμένο στο Χάρη…
Συνεργαζόμαστε χρόνια πολλά…
Έχουμε συνυπάρξει σε εντάσεις και νηνεμίες…
Έχουμε γελάσει κι έχουμε κλάψει…
Έχουμε κοιταχτεί απλώς, για να συνεννοηθούμε και έχουμε αναλύσει ατελείωτα…
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, όταν συνυπάρχεις στο χώρο μιας εφημερίδας επί τόσα χρόνια…
Όλα αυτά μέχρι χθες το μεσημέρι.
Όταν περιμέναμε... Διαβάστε περισσότερα...
Ο Πέτρος Θέμελης ανοίγει το δρόμο…
Η εποχή της οικονομικής κρίσης είναι εποχή των ιδεών για ατομική και συλλογική ανάπτυξη. Οι ιδέες βασίζονται στην καλώς εννοούμενη εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων μιας περιοχής, πολύ περισσότερο αν αυτά είναι μοναδικά.
... Διαβάστε περισσότερα...