«Τσουχτερό» κρύο για τα δεδομένα της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 03/01/2017 11:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/01/2017 11:10
Αρκετά «κρύες» ήταν οι φετινές γιορτές… Όπως και γενικότερα  ολόκληρος ο Δεκέμβριος. Σύμφωνα, δε, με τις μετρήσεις του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Κώστα Μενούνου, ήταν κατά μ.ό. 1,6 βαθμούς Κελσίου ψυχρότερος σε σχέση με τον περυσινό. Αντίθετα, το 2016 ήταν κατά 0,3 βαθμούς πιο ζεστό από το 2015. 
Κατά γενική ομολογία, πάντως, το κρύο, ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχαμε αρκετά χρόνια να το «αισθανθούμε» στην περιοχή μας. Μάλιστα, χιόνισε και σε περιοχές που είχε αρκετά χρόνια να χιονίσει, όπως χωριά της Μεσσήνης και της Πυλίας, ακόμα και σε περιοχές της ορεινής Μάνης.  
Ας ελπίσουμε ο καιρός να μη συνεχίσει έτσι και τους επόμενους χειμερινούς μήνες, καθώς οι συνθήκες της οικονομίας δεν είναι κατάλληλες, ενώ το πετρέλαιο συνεχώς αυξάνεται τους τελευταίους μήνες, τόσο στις διεθνές αγορές όσο και με τους ειδικούς φόρους στη χώρα μας. 
Η δε φωτογραφία είναι από τη Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, στο Πολυλίμνιο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 
Κ. Γαζ. 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις