Οι περιηγητές του Ευκλή επισκέφτηκαν το εκκλησάκι της Βραχοπανϊτσας και πεζοπόρησαν έως το Κάστρο Μίλα

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2017 09:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2017 09:03
Την Κυριακή 7 Μαΐου οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας εξόρμησαν στη Δυτική Μεσσηνία για να επισκεφθούν το εκκλησάκι της Βραχοπαναϊτσας και να πεζοπορήσουν έως το Φράγκικο Κάστρο Μίλα, που δυστυχώς έχουν σωθεί με το πέρασμα των χρόνων μόνο μέρος των τειχών του.
Το Κάστρο του Μίλα είναι ένα μεσαιωνικό οχυρό χτισμένο βόρεια από το χωριό Μίλα Μεσσηνίας. Απέχει 7 χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά και είναι σε σημείο στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο του μεσσηνιακού κάμπου στα βόρεια.
Το κάστρο εντάσσεται σε μια σειρά μικρότερων κάστρων που χτίστηκαν σε σημαντικές θέσεις για τον έλεγχο των μεσαιωνικών οδών ή την επιβεβαίωση της τοπικής εξουσίας των Φράγκων Φεουδαρχών.
Μετά την πεζοπορία οι συμμετέχοντες έκαναν πικ-νικ στην Βραχοπαναϊτσα με «καλούδια» που είχαν ετοιμάσει από το σπίτι, με κέφι και χορούς συνεχίστηκε η μέρα μέχρι αργά το απόγευμα.
Όπως συχνά λένε οι άνθρωποι του Καλαματιανού Συλλόγου «Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια».
Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις