Ειδήσεις :: Δήμοι - Περιφέρειες

24/11/2017 - 18:45
Τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του τεράστιου προβλήματος με την πρόσβαση μαθήτριας στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλη ράμπα, χθες ξεκίνησε επιτέλους η κατασκευή της.
Για σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου η Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος, παρότι ήταν... Διαβάστε περισσότερα...
24/11/2017 - 13:47
Όνειρα και… έργα που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στο λιμάνι
 
 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μπορεί να… βλέπει την παραλιακή ζώνη ως μια νέα Ριβιέρα της Μεσογείου, αλλά ο δρόμος για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα θέλει κάτι παραπάνω από λόγια και σχέδια επί χάρτου.
Απ' όσα μεγαλόπνοα συζήτησε με το... Διαβάστε περισσότερα...
24/11/2017 - 09:15
Από παραλία μεταξύ Μαραθόπολης και Φιλιατρών 41 αλλοδαποί, φερόμενοι ως πακιστανικής υπηκοότητας, όλοι άνδρες και μεταξύ τους τέσσερις ανήλικοι, επιβιβάστηκαν σε παλιό ταχύπλοο με προορισμό την Ιταλία τα ξημερώματα της Πέμπτης, όμως το ταξίδι τους στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή σταμάτησε εν πλω, είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης του σκάφους είτε επειδή, για... Διαβάστε περισσότερα...
23/11/2017 - 19:16
Το υδατοδρόμιο, η μεταστέγαση υπηρεσιών του Λιμεναρχείου στο κτήριο των λιμενεργατών, η δημιουργία πάρκου 5 (!) στρεμμάτων νοτίως του «Πανελληνίου», αλλά και η εξυπηρέτηση… mega yachts, ήταν κάποια από τα θέματα που έθεσε και συζήτησε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας αρχικά... Διαβάστε περισσότερα...
23/11/2017 - 15:15
Όχι μόνο δεν έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις στην Τριφυλία από τα… «χαράτσια» δημοτικών τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που μαζικά απεστάλησαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα ακίνητα των οποίων δεν υπάρχουν χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά παίρνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Όπως, μάλιστα, γράψαμε στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή 12... Διαβάστε περισσότερα...
23/11/2017 - 12:15
Συνεδρίασε χθες το Σ.Τ.Ο. για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων
 
«Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δεν μπορεί να περνάμε σ’ ένα δευτερόλεπτο ότι οι πιστώσεις για την πολιτική προστασία είναι περιορισμένες και το κράτος δεν έχει», τόνισε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του... Διαβάστε περισσότερα...
23/11/2017 - 11:55
Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας
 
Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της έγκριτης εφημερίδας σας, που αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Η θερμοκρασία του νερού της πισίνας κατά τους χειμερινούς μήνες τα τελευταία χρόνια είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις των... Διαβάστε περισσότερα...
23/11/2017 - 11:10
Για ακόμη μια φορά η Καλαμάτα ξεχωρίζει στο χάρτη. Πρόκειται για τις 288 αιφνίδιες πλημμύρες στην Ελλάδα την περίοδο 2001 – 2017, όπως καταγράφηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με το φαινόμενο να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις τεράστιες ποσότητες νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 
Οι αρμόδιοι φορείς, όμως, πρέπει να κάνουν τη δουλειά... Διαβάστε περισσότερα...
23/11/2017 - 08:31
Επίσκεψη στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές στον Κάμπο της Αβίας και ιδιαίτερη πατρίδα της, πραγματοποίησε η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη.
Με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μαραμπέα, καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης, αλλά και του Συνεταιρισμού του Κάμπου, συζήτησαν για τις άμεσες ενέργειες προκειμένου οι παραγωγοί να... Διαβάστε περισσότερα...
22/11/2017 - 18:29
Ιστορίες… καθημερινής τρέλας στις Πολεοδομίες
 
Αναρμόδιο όργανο κρίνει την Πολεοδομία Καλαμάτας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη διαχείριση των αδειών οικοδομής της περιοχής της Μεσσήνης, παρότι αυτές είχαν υποβληθεί στην εν λόγω Διεύθυνση.
Το πρόβλημα έχει προκύψει για τους φακέλους που υποβλήθηκαν στην Πολεοδομία Καλαμάτας... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες