Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

27/03/2017 - 18:42
Η μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού της Καλαμάτας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, φέρνει αποτελέσματα και ήδη αποδίδει τους πρώτους καρπούς για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού!
Ήδη, από πρόπερσι,... Διαβάστε περισσότερα...
25/03/2017 - 20:05
Την Πέμπτη η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας…φόρεσε την αντικυβερνητική της στολή και με ένα δελτίο Τύπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας έλεγε ότι ο διαγωνισμός για την επιλογή της ελληνικής πόλης ως ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα ήταν στημένος, υπέρ της Ελευσίνας!
Χθες, όμως, ήταν μια άλλη ημέρα και ο δήμαρχος μόνο τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρέμασε στο μπαλκόνι... Διαβάστε περισσότερα...
25/03/2017 - 19:30
Το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα στην Καλαμάτα είναι σωστό. Κατά ένα σημαντικό ποσοστό η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη είναι δικό μας πρόβλημα. Μόλις χθες είδα ένα αυτοκίνητο σε κίνηση να πετάει τη σακούλα με σκουπίδια στον κάδο, αλλά αυτή δε βρήκε… στόχο. Φυσικά ο οδηγός δε σταμάτησε, συνέχισε την πορεία του και ο δρόμος… διανθίστηκε... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 18:21
Το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα στην Καλαμάτα είναι σωστό. Κατά ένα σημαντικό ποσοστό η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη είναι δικό μας πρόβλημα. Μόλις χθες είδα ένα αυτοκίνητο σε κίνηση να πετάει τη σακούλα με σκουπίδια στον κάδο, αλλά αυτή δε βρήκε… στόχο. Φυσικά ο οδηγός δε σταμάτησε, συνέχισε την πορεία του και ο δρόμος… διανθίστηκε... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 18:15
Ίσως είναι από τους λίγους πιο μεγάλους δρόμους της Καλαμάτας που υστερεί σημαντικά σε υποδομές για τους πεζούς. Η οδός Λακωνικής δεν έχει πεζοδρόμια, αλλά και σε όσα σημεία υπάρχουν, είτε υστερούν είτε είναι δύσβατα. Είναι, όμως, μια περιοχή πυκνοκατοικημένη και με πολλά σχολεία. Μια καλή ανάπλαση νομίζουμε ότι είναι επιβεβλημένη.
Τώρα που μπήκαν στο... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 17:11
Τη μια φορά που έγινε θέμα ο δήμαρχος Παν. Νίκας «ορκιζόταν» ότι το υπουργείο Πολιτισμού και η ελληνική επιτροπή δεν έδειξαν καμία εύνοια στην απόφαση για την ελληνική πόλη που θα οριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021. Το ίδιο έκανε και την επόμενη φορά, που προέκυψε θέμα.
Χθες, όμως, άλλαξε βιολί και με μια σκωπτική ανακοίνωση, ούτε λίγο-ούτε πολύ,... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 10:26
Μικρό καλάθι αλλά… γεμάτο κράτησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στη συνάντηση που είχε με κατοίκους των χωριών του Ταϋγέτου, στο καφενείο του Μπαρσίνικα, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Άκουσε, κατέγραψε, έδωσε απαντήσεις στα αιτήματα των κατοίκων, αλλά με φειδώ, μέτρο και χωρίς εντυπωσιασμούς. Σαν να γνώριζε ότι και στο παρελθόν... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 08:51
Εκδήλωση- συζήτηση για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Ένα πρόγραμμα που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί έντονα την πόλη, γι’ αυτό, άλλωστε, έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις.
Στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, λοιπόν, βρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 08:45
Ανακοίνωση με αιχμές δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, η ανακοίνωση έχει να κάνει με ορισμό μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, που πλέον έχει οριστεί μέλος του Δ.Σ. της «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.».
Ακολουθεί το δημοσίευμα του Δήμου:
Πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιάννης Τροχόπουλος,... Διαβάστε περισσότερα...
22/03/2017 - 21:07
Έντονα παράπονα δεχθήκαμε για τα σκοτάδια που επικρατούν εδώ και μέρες στην οδό «Κουρκουτά».
Όπως μας είπε κάτοικος, από τη μέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της πύλης οι κολώνες φωτισμού έχουν σταματήσει να δουλεύουν και, προφανώς, αυτό οφείλεται σε βλάβη που προκλήθηκε στο υπόγειο δίκτυο, όταν έγιναν οι εκσκαφές.
Οι κάτοικοι πρέπει να... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες