Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

17/12/2017 - 09:13
Με αντικείμενο τη λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Δημήτρης Κωστακιώτης, υποδιοικητής και ο Αντώνης Ραγκαβάς, διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ.
Στη συνάντηση, παρουσία άλλων αιρετών και υπηρεσιακών... Διαβάστε περισσότερα...
17/12/2017 - 08:31
Εσπερίδα διοργανώνουν η δημοτική παράταξη Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» και η περιφερειακή παράταξη Πελοποννήσου «Πελοπόννησος Οικολογική» με  θέμα «Ανακύκλωση-Διαλογή στην πηγή», μεθαύριο Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex (πεζόδρομος Αριστομένους).
Όσο για το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
18:00-18:15:... Διαβάστε περισσότερα...
16/12/2017 - 18:57
Το μεγάλο ζήτημα της οδικής ασφάλειας που ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες στην Καλαμάτα συζητήθηκε και πάλι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόβλημα ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη.
Αναφερόμενος στην αρχή ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στις παρεμβάσεις που είναι... Διαβάστε περισσότερα...
16/12/2017 - 18:49
Η δημοτική μας παράταξη «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες» προχωρά με συνοχή και σύμπνοια και με απόλυτη στήριξη του επικεφαλής της, Μανώλη Μάκαρη.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τo πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με την εκδήλωση της παράταξής μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/12, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας . Είναι αναληθές και... Διαβάστε περισσότερα...
15/12/2017 - 19:54
Η Οργάνωση Δυτικής Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αποφάσισε να… βγάλει το θέμα που κρυβόταν κάτω από το χαλί σχετικά με την παρουσία των αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Σε σχετική της ανακοίνωση προτείνει μια σειρά από μέτρα που είναι δυνατόν να υλοποιηθούν, ώστε να αποσυμφορεθεί η εκρηκτική κατάσταση. Επειδή, όμως, το πρόβλημα δε λύνεται με μία ανακοίνωση,... Διαβάστε περισσότερα...
15/12/2017 - 19:48
Η επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην Αθήνα και οι συναντήσεις του  με διάφορους αρμόδιους υπουργείων δεν ήταν "στείρα". Μία από τις προτάσεις που έφερε πίσω για σκέψη και προβληματισμό είναι η δημιουργία «Έξυπνων Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου».
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, πρόκειται να «ανοίξει» τον Ιανουάριο ένα πρόγραμμα, το οποίο θα... Διαβάστε περισσότερα...
15/12/2017 - 17:57
Αφορμή για το παρακάτω σχόλιο στάθηκε η παρατήρηση μιας μητέρας για τη στάση της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας την ημέρα που άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και γενικότερα όλες τις ημέρες που στην πλατεία έχει εκδηλώσεις. Απλά μας τόνισε εκείνη την ημέρα, αφού τότε ήταν αρκετή η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο, καθώς θα άναβε το δέντρο... Διαβάστε περισσότερα...
15/12/2017 - 08:33
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, το έργο «Αντικατάσταση  αγωγών ύδρευσης στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας».
Η πράξη αφορά στην αντικατάσταση τμημάτων υπαρχόντων αγωγών ύδρευσης στις Δημοτικές Κοινότητες Βέργας, Μικρής Μαντίνειας,... Διαβάστε περισσότερα...
15/12/2017 - 08:12
Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί πολίτες» εκτιμά με τελείως διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα, τη συζήτηση που οργάνωσε με τα μέλη και τους φίλους της, η οποία αφορούσε στον προγραμματισμό δράσης της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, αφού έγινε εκτενής απολογισμός του έργου από τον επικεφαλής και τοποθέτηση των μελών... Διαβάστε περισσότερα...
15/12/2017 - 08:06
Εδώ και μέρες έχει προκύψει το ζήτημα με την εύρεση λύσης για τους πεζούς στο Ασπρόχωμα και ειδικότερα στο ύψος του ΟΑΕΔ.
Αφορμή για αυτή την κινητοποίηση ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της σπουδάστριας της Σχολής, Βασιλικής Λυμπεροπούλου, η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι (όπως πολλάκις και στο... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες