Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

21/10/2017 - 19:26
Επικίνδυνο
Όλο και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με το παλιό κτήριο στη διασταύρωση των οδών Αριστοδήμου και Βασ. Αμαλίας. Η πρόχειρη περίφραξη έχει καταστραφεί και όποιος θέλει περπατάει στο πεζοδρόμιο με όποιους κινδύνους ελλοχεύουν από το κτήριο.
Άλλωστε, κάποια τμήματα έχουν ήδη καταλήξει στο πεζοδρόμιο και δεν είναι δύσκολο... Διαβάστε περισσότερα...
21/10/2017 - 19:14
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η έγκριση μελέτης και η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω-Κάτω Βέργας», με προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας, με την ολοκλήρωση αυτού του αγροτικού δρόμου θα προστατευθεί η... Διαβάστε περισσότερα...
21/10/2017 - 18:48
Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, οι Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Φαββατάς και Μιχάλης Αντωνόπουλος μίλησαν για την επιλογή των πλατανιών σε πολλά αναπλασθέντα σημεία.
Ειδικότερα, η αφορμή δόθηκε από την ακαταλληλότητα πλέον των λευκών στη νησίδα της Φιλελλήνων, αφού με τις ρίζες τους έχουν... Διαβάστε περισσότερα...
21/10/2017 - 12:32
Εκπαιδευτικοί από την Κίνα επισκέφθηκαν το ιστορικό Δημαρχείο, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Καλαμάτα, την οποία συντόνισε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τους Κινέζους εκπαιδευτικούς, από τη Hangzhou της μεγάλης αυτής χώρας, υποδέχθηκε προχθές το απόγευμα στο ιστορικό Δημαρχείο η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα.
Η αντιδήμαρχος τους παρουσίασε πτυχές... Διαβάστε περισσότερα...
21/10/2017 - 12:14
Σε αγορά οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας και προς το νότο, προέβη ο Δήμος, κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έτσι ο δήμαρχος Π. Νίκας υπέγραψε το συμβόλαιο, που συνέταξε η συμβολαιογράφος Αναστασία Ζέρβα, το οποίο επίσης υπέγραψαν ο πωλητής Χρήστος Ι... Διαβάστε περισσότερα...
21/10/2017 - 08:38
Έπειτα από χρόνια… ακινησία η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αρχίζει τα… πειράματα με την οδό Ναυαρίνου και τον κυκλοφοριακό της χαρακτήρα. Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόκειται να συζητηθεί  η μονοδρόμηση της οδού από τη συμβολή της με την οδό Φαρών έως και την συμβολή με την οδό Ακρίτα.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Τεχνικής... Διαβάστε περισσότερα...
21/10/2017 - 08:12
Γράψαμε πριν από μερικές μέρες για τα προβλήματα που δημιούργησε το φρεσκάρισμα των διαβάσεων σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, αφού έγινε ακατάλληλες ώρες.
Αρκετοί, δε, απορούν γιατί οι διαβάσεις εξαφανίστηκαν λίγη ώρα μετά.
Τελικά, μήπως το χρώμα που περάστηκαν οι διαβάσεις δεν είναι το κατάλληλο για τέτοια χρήση;
Γιατί υπήρξε αυτή η... Διαβάστε περισσότερα...
20/10/2017 - 12:00
Τους τελευταίους μήνες τα φανάρια στην κεντρική διασταύρωση της Αριστομένους με τη Βασ. Γεωργίου είναι πολύ συχνά χαλασμένα… Γνωρίζει κάποιος, άραγε, για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Έτσι και χθες το μεσημέρι για ακόμα μια φορά ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής… 
Κ. Γαζ. ... Διαβάστε περισσότερα...
20/10/2017 - 10:15
Όλοι μας γνωρίζουμε το πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της Καλαμάτας και ότι εξυπηρετείται με ένα τμήμα της κοίτης του Νέδοντα και με ένα τμήμα, δυστυχώς, της πλατείας της Υπαπαντής.  Πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πάρθηκε απόφαση για μίσθωση της δραστηριότητας στάθμευσης και του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς να προκύπτει... Διαβάστε περισσότερα...
20/10/2017 - 09:11
Επίσκεψη σε Αρχαία Μεσσήνη και Δήμο Καλαμάτας 
Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες