Κοινωνία :: Δικαστικά

28/03/2017 - 19:01
Σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών καταδίκασε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο οδήγησε στον "υγρό" τάφο στο λιμάνι της Πάτρας, τρία νέα παιδιά.
Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.
Να σημειωθεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό... Διαβάστε περισσότερα...
28/03/2017 - 18:35
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γυναικολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όσον αφορά στο θάνατο μωρού έπειτα από καισαρική τομή.
Ο γυναικολόγος αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας πως αμέσως όταν διαπιστώθηκε αλλοίωση των παλμών του εμβρύου ξεκίνησε την καισαρική τομή, την οποία ολοκλήρωσε... Διαβάστε περισσότερα...
28/03/2017 - 08:17
Απαντήσεις γιατί μια στιγμή στέρησε τη ζωή τριών νέων παιδιών αναζητά από χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, όπου ξεκίνησε η δίκη του 25χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου  που οδήγησε στον υγρό τάφο τρεις φοιτητές, ανάμεσά τους και την Καλαματιανή Γεωργιάννα Μουραφέτη, 20 ετών.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο μόλο του Αγίου Νικολάου, στο... Διαβάστε περισσότερα...
27/03/2017 - 19:09
Επειδή πολλή συζήτηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός σπιτιού, όπως διασταυρώσαμε η πραγματικότητα έχει ως εξής. 
Πράγματι βγήκε στον πλειστηριασμό ένα ακίνητο στην περιφέρεια της Μεσσηνίας.
Δεν ήταν όμως κατοικία, ούτε καν δεύτερη. Άλλωστε για περιπτώσεις πρώτης κατοικίας... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 18:06
Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις εγγραφές που έχουν γίνει στο σύστημα ενιαίας ενίσχυσης παραγωγών όρισε με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, εν όψει και της κύριας δίκης που θα γίνει στις αρχές Απριλίου στο Πολυμελές, μεταξύ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας και της ΜΕΣΣΥΝΕΛ.
Η υπόθεση έφτασε στα... Διαβάστε περισσότερα...
24/03/2017 - 10:35
Ο πυρήνας των ατόμων που κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν σημαντικές ποσότητες χασισιού και κοκαΐνης στη Μεσσηνία κλήθηκε αυτές τις ημέρες από τον ανακριτή Καλαμάτας, προκειμένου να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση για νέες πράξεις που αφορούν στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ανάμεσα στα άτομα που πέρασαν την πόρτα του... Διαβάστε περισσότερα...
23/03/2017 - 08:45
Καθώς οι τρίωρες στάσεις που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας συνεχίζονται, ο κόσμος είχε μπερδευτεί, διότι βλέπει κάποια δικαστήρια να συνεδριάζουν πριν από τις 12.00 που λήγουν αυτές. 
Πρόκειται για υποθέσεις που εκδικάζονται στο Εφετείο, καθώς οι υπάλληλοί του δε συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας, διαφωνώντας με τη θέση του... Διαβάστε περισσότερα...
22/03/2017 - 09:43
Απίστευτο φάνηκε, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αληθινό. Στο εδώλιο για πώληση ναρκωτικών κάθισε χθες ένας κρατούμενος από τα Τρίκαλα, όμως, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτός κλοπές έχει κάνει και καμία σχέση με ναρκωτικά έχει. Είπε, επίσης, ότι είναι από τα Τρίκαλα και πρώτη φορά έρχεται στην Καλαμάτα, ενώ ο κανονικός κατηγορούμενος είναι από το Ασπρόχωμα... Διαβάστε περισσότερα...
22/03/2017 - 08:34
Ο άνθρωπος έκανε το καλό, όμως, κόντεψαν να τον ρίξουν στον «πάτο της θάλασσας». Κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο βρέθηκε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος, καθώς το αστικό δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ότι έλεγε ψέματα.
Το τροχαίο συνέβη το 2008 στον κόμβο Ζαφείρη και ο... Διαβάστε περισσότερα...
21/03/2017 - 11:09
Το μεικτό ορκωτό δικαστήριο δεν πίστεψε ότι δεν ήταν αυτός
 
 
Ένοχος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκε τελικά από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ο 57χρονος από την Αρεόπολη, για το σοβαρό τραυματισμό συγχωριανού του στο κεφάλι και το σώμα. Το δικαστήριο δεν τον πίστεψε ότι δεν είχε... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες