Κοινωνία :: Υγεία

29/03/2017 - 19:14
Σε ερώτηση που υπέβαλε χθες δημοσιογράφος στο δήμαρχο Καλαμάτας για τις διαμαρτυρίες σχετικά με το Κοινωνικό Ιατρείο, ο κ. Νίκας απάντησε τα εξής:
«Ο Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα κάθε εθελοντική προσπάθεια (και του Κοινωνικού Ιατρείου) που έχει ως σκοπό τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρήσκευμα κ.λπ.
Στον Ιατρικό... Διαβάστε περισσότερα...
28/03/2017 - 14:00
Με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαρισμό στo facebook πριν λίγη ώρα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έκανε γνωστό ότι θα παραμείνει στη θέση του με απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπέζος έγραψε: Σήμερα έλαβα την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να συνεχίζω να... Διαβάστε περισσότερα...
28/03/2017 - 09:42
Αλλαγές στον τρόπο απονομής της ιατρικής ειδικότητας θα ισχύσουν από τον προσεχή Οκτώβριο. Το υπουργείο Υγείας έχει δεχτεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.
Οι εξετάσεις θα γίνονται τρεις φορές τον... Διαβάστε περισσότερα...
25/03/2017 - 08:38
Στη δημιουργία οργανωμένης μονάδας χημειοθεραπειών προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας αφού καθίσταται πια επιτακτική η ανάγκη λόγω της αύξησης των περιστατικών από την έλευση του Παθολόγου-Ογκολόγου.
 Ως γνωστό, οι μέχρι τώρα χημειοθεραπείες, αιματολογικά περιστατικά (πολλαπλά μυελώματα, λεμφώματα) και συμπαγείς όγκοι, πραγματοποιούνταν στο... Διαβάστε περισσότερα...
23/03/2017 - 12:42
Η λειτουργία ενός οργανωμένου Τμήματος Χημειοθεραπειών, με τελική κατάληξη τη δημιουργία και λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακτινοθεραπείας του καρκίνου για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι στα σχέδια του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Καλαμάτας.
21/03/2017 - 09:15
Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γνωστός ορθοπαιδικός της Μεσσηνίας, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο γεγονός ότι χειρούργησε… λάθος ισχίο!
Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του... Διαβάστε περισσότερα...
21/03/2017 - 08:55
Το πρόβλημα "σιγόκαιγε" εδώ και μήνες, αλλά τώρα "άρπαξε" για  τα καλά. Ο λόγος για την απαίτηση του Δήμου Καλαμάτας προς το Κοινωνικό Ιατρείο να εγκαταλείψει τους χώρους που καταλαμβάνει στο παλαιό νοσοκομείο μέχρι τις 27 Μαρτίου.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας απαντά ότι δεν πρόκειται να... Διαβάστε περισσότερα...
15/03/2017 - 17:29
Τέλος και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο (ατμιστές) δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας, αν και γενικά η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και καταστήματα έχει ατονήσει πλήρως και μόνο σε  ελάχιστες εξαιρέσεις τηρούνται όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας προβλέπονται για τους... Διαβάστε περισσότερα...
13/03/2017 - 11:25
Από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την κατάθεση ενδιαφέροντος της πλήρωσης  για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Μετά το πέρας ης διαδικασίας, μια και οι ενδιαφερόμενοι ήταν αρκετοί άρχισαν τα…ζυμώματα.
Ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος ήταν ένας από τους διεκδικητές. Ο λόγος, σύμφωνα... Διαβάστε περισσότερα...
11/03/2017 - 08:29
Ήλθε η στιγμή ο Έλληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος να δικαιωθεί και με τη «γλώσσα» του DNA. Το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννήσιων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα και τη διασπορά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η μελέτη καταρρίπτει με γενετικά δεδομένα τη θεωρία του... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες