Περίσσεψε η αισιοδοξία… για το μέλλον στο Δημαρχείο στη συνάντηση Νίκα – Κεφαλογιάννη


 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Η αισιοδοξία κυριάρχησε στη χθεσινή πρωινή συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας μεταξύ του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα.

Υποδεχόμενος τον κομματικό εκπρόσωπο ο δήμαρχος, αφού τον καλωσόρισε, δήλωσε για πολλοστή φορά την πίστη του στην τρικομματική κυβέρνηση και στα αποτελέσματα που θα σημειώσει.

Στη συνέχεια, τόνισε και πάλι ότι όχι μόνο αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης, αλλά και ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουν, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εκεί που ανήκει, στην ευρωζώνη.

Ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, παρά την κρίση και τα προβλήματά της, οι προοπτικές της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας είναι εξαιρετικές, δεδομένου ότι αναμένει την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων, έργο που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, ενώ τόνισε ότι υλοποιούνται και σημαντικά έργα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της.

Πρόσθεσε δε ότι «μπορεί να είμαστε αυτοδιοικητικοί, αλλά έχουμε συνείδηση και καθήκον να στηρίξουμε την κυβερνητική προσπάθεια και χαιρόμαστε για τα αποτελέσματα που αρχίζουν να φαίνονται και μας δείχνουν ότι το φως στην άκρη του τούνελ δεν είναι μόνο μια ευχή».
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου εξήρε το έργο και τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων τόσο της Μεσσηνίας όσο και της χώρας γενικότερα.

Ο κ. Νίκας προσέφερε στον επισκέπτη του δώρα, σημειώνοντας ότι τον εκτιμά βαθύτατα, γιατί «σε όποια θέση και αν ετάχθη, είχε θετικά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Δημαρχείο αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης που του έκανε τις προάλλες ο δήμαρχος, ενώ με τη σειρά του τόνισε ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα ξεπεράσει την οικονομική της περιπέτεια.