Αντώνης Σταματόπουλος…Ο «σκληρός» συνδικαλιστής του Μετρό από τη Μικρομάνη


 

Σε πρόσωπο των ημερών έχει αναδειχθεί ο πρόεδρος του μεγαλύτερου Σωματείου Εργαζομένων του Μετρό, του Σωματείου Λειτουργίας, Αντώνης Σταματόπουλος. Ο 63χρονος συνδικαλιστής από τη Μικρομάνη Μεσσηνίας είχε μιλήσει «για άδικες απολύσεις», ενώ κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής του δράσης έχει συγκρουστεί και με τη ΓΣΕΕ.

Ο Αντώνης Σταματόπουλος είναι γνωστός στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη σκληρή γραμμή που επιλέγει συχνά, με αιχμή τις κινητοποιήσεις διαρκείας. Είναι, επίσης, ένας από τους συνδικαλιστές που επέμεναν να μένουν ανοιχτοί οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των μεγάλων συλλαλητηρίων. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σήμερα ζει στο Κερατσίνι, όπου έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος, ενώ στο παρελθόν ήταν συνδικαλιστής στο συνδικάτο οικοδόμων. Εργάζεται στο Μετρό από την κατασκευή του ως τεχνίτης, ενώ έγινε συνδικαλιστής στον ίδιο χώρο από το 2004, έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις. Συχνά οι επιλογές του τον έχουν φέρει σε κόντρα με άλλους συνδικαλιστές, ακόμα και από τον κλάδο του, οι οποίοι υποστηρίζουν ηπιότερους τρόπους αντίδρασης.

Το Σωματείο που διοικεί, το ΣΕΛΜΑ, είναι αυτό το οποίο έχει προκηρύξει και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, ενώ χθες δε συμμετείχε στην κοινή σύσκεψη των σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον σιδηρόδρομο.