Πικραμένος με τη στάση του λιμενάρχη ο δήμαρχος Καλαμάτας


 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν μπόρεσε να κρύψει την πικρία του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή δεν παρέστη ανήμερα των Θεοφανείων στην κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Όπως εξήγησε, έχει πικραθεί με τη στάση του λιμενάρχη στο ζήτημα της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του προλιμένα, όχι ως προς το πρόσωπό του, αφού έλαβε εντολές και εντολές εκτέλεσε, όπως θα έκανε κάθε αξιωματικός.

 

Ο ίδιος προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις όποιες προσκλήσεις για κοπή πίτας δέχεται, αλλά ανέφερε ότι για τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δημαιρεσίες και προσυνεδρίαση με την πλειοψηφία και για το λόγο αυτό δεν παρέστη η Δημοτική Αρχή. «Άλλωστε», συνέχισε, «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ιδιαίτερα με τους ένστολους, που είναι φίλοι μας».    

 

   
Θίγοντας δε το θέμα της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σχολίασε: «Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να είναι κόντρα στους νόμους».
Όπως τόνισε, ο δήμαρχος αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πόλης και έχει την ευθύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του που έξι Λιμενικά Ταμεία στην Πελοπόννησο, με επικεφαλής αυτό της Κορίνθου, έγιναν δημοτικά, μετά από 15 χρόνια αγώνων, λέγοντας πως είναι επί θύραις και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

 

Ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, να σταλούν οι αποφάσεις της επιτροπής και τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα, προκειμένου να υπογράψει την απόφαση, όπως έγινε και στην Κόρινθο.

 

Και συμπλήρωσε: «Δε θα υποστείλουμε τη σημαία των ενεργειών μας, μέχρι να υπογραφεί η σχετική απόφαση (από τον κ. Αγγελάκα), και λάβαμε θάρρος από τη δημιουργία των έξι Λιμενικών Ταμείων», ενώ, τέλος, συνεχάρη το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπέγραψε τη σχετική απόφαση.