ΔΩΡΕΑ 50.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Είναι κοινή συνείδηση στους Μεσσήνιους ότι η οικογένεια Καρέλια και η λειτουργία της ιστορικής καπνοβιομηχανίας αποτελούν ένα βασικό στυλοβάτη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νομού. Ο μεσσηνιακός αθλητισμός είναι από τους τομείς που επίσης έχουν στηριχθεί με ανιδιοτέλεια (σύλλογοι και διοργανώσεις) από την οικογένεια Καρέλια και αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η γενναιόδωρη προσφορά 50.000 ευρώ που θα διατεθούν για το κολυμβητήριο Καλαμάτας, το οποίο υπολειτουργεί λόγω της αδυναμίας του Δήμου να καλύπτει τακτικά τις ανάγκες του σε πετρέλαιο για τη θέρμανση του νερού της πισίνας.
Το κολυμβητήριο παρέμεινε κλειστό γι’ αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, ένα διάστημα κρίσιμο για την προετοιμασία των αθλητών που έχουν στόχους πρωταθλητισμού και ευτυχώς στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια είναι πολυάριθμοι.
Ενδεικτικό είναι ότι τα «δελφίνια» του Άργη ξεκίνησαν από την Τετάρτη γυμναστική και φυσική κατάσταση στο Κλειστό της Παραλίας (;), ενώ στο ΝΟΚ έκαναν αναγκαστικές διακοπές, με τη συμμετοχή της ομάδας πόλο των νέων να κρίνεται αμφίβολη για τα προκριματικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος στις 10-12 Ιανουαρίου, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας.
Πιο τυχεροί οι διεθνείς κολυμβητές του ΝΟΚ, Κώστας Κοντόπουλος και Βασιλική Μπάκα που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε καμπ της Αργυρούπολης στη Νάουσα και ο νεαρός πρωταθλητής Ηλίας Αθανασόπουλος, που αναδείχθηκε μέσα από τον Άργη και μετεγγράφηκε φέτος στον Πανελλήνιο, με την ομάδα του οποίου και προπονείται κατά το διάστημα των γιορτών (την περίοδο που έχει σχολείο προετοιμάζεται με τον Άργη στην Καλαμάτα).
Η δωρεά της οικογένειας Καρέλια υπολογίζεται ότι επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης του νερού για το δίμηνο Ιανουάριο-Φεβρουάριο και όσο ευπρόσδεκτη κι αν είναι, σίγουρα δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Ο Δήμος Καλαμάτας, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, είναι υπεύθυνος για αυτό, με μονόδρομο την «ανακάλυψη» του βέλτιστου συστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φυσικά του τρόπου χρηματοδότησης για την εγκατάστασή του.
Χ.Ε.