Αντί για Ψυχική Υγεία, φυλακές… με ψυχιατρική κάλυψη


Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στις φυλακές Τρικάλων, όταν έγινε αντιληπτή απόπειρα απόδρασης κρατούμενου με ελικόπτερο. Εναντίον του ελικοπτέρου άνοιξαν πυρ οι φύλακες και απάντησαν οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο. Τελικά, το ελικόπτερο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση δίπλα από τις φυλακές, οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν και είναι καλά στην υγεία τους. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών υπάρχει ένας τραυματίας. Κατά τις πληροφορίες, η απόπειρα απόδρασης οργανώθηκε για τον βαρυποινίτη Π.Βλαστό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από τους φύλακες στις 16:45 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που προσέγγιζε το χώρο των φυλακών και στην προσπάθειά του να σηκώσει το ειδικό ηλεκτροφόρο δίχτυ.

Οι φύλακες πυροβόλησαν προς την πλευρά του ελικοπτέρου, για να απαντήσουν με πυρά οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.

Τελικά, το ελικόπτερο χτυπημένο από τα πυρά, εξαναγκάστηκε σε προσγείωση δίπλα από τις φυλακές και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, από την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένα άτομο τραυματίστηκε. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του τραυματία.

Κατά τις πληροφορίες, η απόπειρα απόδρασης οργανώθηκε για τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό.
 

Στην περιοχή επικρατεί κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ενώ η όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Ταξίαρχο Γιώργο Σουγλιέρη.

 

Newsroom ΔΟΛ