Δεν υπογράφουν την καλή εκτέλεση του έργου στο Ακρογιάλι λόγω ρωγμών στους βράχους


 

Έδειξαν 11άδα

Το ξεκίνημα του χθεσινού προγράμματος στο στάδιο, περιλάμβανε ζέσταμα και ασκήσεις τακτικής, ενώ η ολοκλήρωσή του δίτερμα και κατόπιν στημένες φάσεις. Μπορούμε να πούμε ότι έγινε σαφές, μέσα από τις ασκήσεις και το δίτερμα, το πλάνο το οποίο θα ακολουθήσει η ομάδα στην αυριανή αναμέτρηση με τον Πανηλειακό. Το 4-2-3-1 είναι το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί, ενώ στο μέτωπο των  προσώπων πολλά ξεκαθάρισαν χθες, μετά την προπόνηση «γνωριμίας» της Πέμπτης. Ο Κοψαχείλης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, χωρίς όμως ν’ αποκλείεται και το ενδεχόμενο αλλαγής τερματοφύλακα, ενώ η αμυντική τετράδα θ’ αποτελείται από τους Ψυχογιόπουλο, Καντούτση, Σκαρλάτο (αριστερά) και Τσόπελα (δεξιά). Το δίδυμο των αμυντικών χαφ θα αποτελέσουν Τσιμικλής, Νουχάνοβιτς, μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερου ο Ηλιόπουλος (για ένα μέρος του διτέρματος χρησιμοποιήθηκε χθες και ο Βασίλιεφ), ενώ από δεξιά ο Σαραντόπουλος και αριστερά ο Πούτση, με τον Μίλος Γκάλιν να είναι ο μοναδικός καθαρός επιθετικός στην 11άδα.

Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας θα έρθει σήμερα μέσα από ολιγόωρο χαλάρωμα στο Δημοτικό Στάδιο και κατόπιν θ’ ανακοινωθεί η αποστολή στους ποδοσφαιριστές, από την οποία είναι βέβαιη η απουσία των τραυματιών Πασά, Μπελεβέντη.

 

 

Μεγάλο πάθος… μέγιστος ζήλος

Η αλλαγή της ατμόσφαιρας δεν εξωτερικεύεται πάντως μονάχα μέσα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την προπόνηση που γίνεται. Μεγάλο βάρος έπεσε στο ψυχολογικό κομμάτι, εκεί όπου οι κ.κ. Κακαλέτρης, Σακελλαρόπουλος, με τη βοήθεια και του Βασίλη Μπλέτσα, έχουν πάρει άριστα μέχρι τώρα. Φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τη διάθεση των παικτών στις προπονήσεις, το ζήλο που βγάζουν αυτοί και κυρίως την επιθυμία για κατάκτηση της νίκης στο αυριανό ματς. Χαρακτηριστικό του πάθους που έβγαλαν, ήταν ο μικροτραυματισμός του Γιάννη Τσόπελα κατά τη διάρκεια του διτέρματος, με τον 23χρονο αμυντικό να αποχωρεί με μικροενοχλήσεις στο γόνατο, κάτι που έγινε και με τον Χρήστο Ρήγα, ο οποίος πάντως ολοκλήρωσε κανονικά την προπόνηση.

 

 

 

Σημαντικές αλλαγές μέσα σε λίγες ώρες

Τεράστια είναι η διαφορά ανάμεσα στον προηγούμενο προπονητή και το νέο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όπως φαίνεται από πολλά σημαντικά θέματα. Υπάρχουν όμως και τα απλά που δείχνουν ξεκάθαρα την εικόνα που πλέον επικρατεί. Έχουμε και λέμε… Μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν λίγες μπάλες κι αυτές ξεφούσκωτες. Πλέον από την Πέμπτη τα δεδομένα αλλάζουν και ως δια μαγείας 20 ολοκαίνουριες μπάλες τέθηκαν στη διάθεση παικτών και προπονητών.

Πρωτεΐνες, ηλεκτρολύτες, αμινοξέα και ότι άλλο χρειάζεται μια ομάδα επαγγελματικού επιπέδου, αποτελούν μέρος της εκγύμνασης. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια στο καθημερινό πλάνο προπόνησης. Αυτά και κάποια ακόμη, όπως για παράδειγμα τον «κλειστό» χώρο προπόνησης, αποτελούν στοιχεία με τα οποία αντιλαμβάνονται οι δύο προπονητές της Καλαμάτας, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει και σωστά να λειτουργήσει η ομάδα.

 

 

Προσπάθεια βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου

Μέσα στα παραπάνω, αν και δεν ανήκει ξεκάθαρα σ’ αυτά, πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις ενέργειες για βελτίωση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου. Χθες το πρωί άνθρωποι του Σταδίου κούρεψαν το χορτάρι, ενώ σήμερα και αύριο θα γίνουν κάποιες μικροεργασίες, όπως για παράδειγμα το πάτημα του χορταριού.

 

 

Κάλεσμα Λυκούργου Γαϊτανάρου στους φιλάθλους

Δε θα μπορούσε να μην κάνει το σύνηθες για τόσο σημαντικά παιχνίδια ο άνθρωπος που έχει πάρει στις πλάτες του την ομάδα σε δύσκολες εποχές. Ο επίτιμος πρόεδρος Λυκούργος Γαϊτανάρος κάνει ένα βήμα μπροστά, κάτι που θα μπορούσε να πράξει και η διοίκηση, απευθύνοντας κάλεσμα στους φιλάθλους…

«Αγαπητοί φίλαθλοι, η παρουσία σας στον αγώνα της Κυριακής είναι απαραίτητη παρά τας πικρίας που μπορεί να έχετε. Η διοίκηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια και είναι συνεπής και αξιέπαινη στις υποχρεώσεις της. Λάθη μπορεί να γίνονται, αλλά μόνο ο πεθαμένος δεν κάνει λάθη. Ο δωδέκατος παίκτης είναι πάντα ο φίλαθλος και όχι ο προπονητής. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την οργάνωση, για την εκπαίδευση, για τη σύνδεση και για την τόνωση του ηθικού της ομάδας, σκληρός και δίκαιος, όπως ο αξιωματικός για τους στρατιώτες. Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα στη μάχη των 90 λεπτών του γηπέδου πρέπει να παίξουν μπάλα και όχι βώλους και να τα δώσουν όλα για το καλό αποτέλεσμα.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, για κάθε αποτυχία της ομάδας υπεύθυνος είναι ο παίκτης και μόνο ο παίκτης. Γι’ αυτό πρέπει να γίνεται σωστή επιλογή και αξιολόγηση. Ο αυριανός αγώνας είναι κρίσιμος και πρέπει να τα δώσετε αμφότεροι όλα για ένα καλό αποτέλεσμα

Καλή αντάμωση στο γήπεδο».

 

Πλήρης στην Καλαμάτα ο Πανηλειακός

Δε γνωρίζω αν ήταν τερτίπια του επικεφαλής του Πανηλειακού εν όψει του αυριανού ντέρμπι τα περί… διάλυσης, ωστόσο ξέρω καλά ότι η ομάδα του Πύργου θα έρθει πλήρης αύριο στη Μεσσηνία, αφού εκδόθηκαν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων και όλα τα προβλήματα μπήκαν στην άκρη. Η Καλαμάτα, όχι μόνο δεν πρέπει να χαλαρώσει, αλλά θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει την αναμέτρηση με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Πριν από τα αυριανά παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής, υπάρχει το σημερινό ανάμεσα στα Χανιά και την Προοδευτική, που ανοίγει το πρόγραμμα στον Όμιλο Νότου και το αποτέλεσμά του είναι σημαντικό και για τη Μαύρη Θύελλα.