Οφείλει να σηκώσει κεφάλι όσο υπάρχουν ελπίδες η Μαύρη Θύελλα


ΑΥΡΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Η κάκιστη απόδοση της Καλαμάτας στο Κυριακάτικο ματς με τον Αχαρναϊκό και το άσχημο αποτέλεσμα, έδωσαν το ερέθισμα σε πολλούς φιλάθλους και ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα να μιλήσουν μετά το τέλος του παιχνιδιού για τα αίτια της αγωνιστικής καθίζησης της Μαύρης Θύελλας. Η πλειοψηφία αυτών αναφερόταν στα λάθη τα οποία έγιναν το περασμένο Καλοκαίρι, καταλογίζοντας μερίδιο ευθυνών στη διοίκηση, κυρίως, αλλά και σ’ αυτούς που έκαναν τις επιλογές, περιλαμβάνοντας στη σχετική λίστα αυτούς που οδήγησαν ή οδηγούν αγωνιστικά την ομάδα. Όλα αυτά μαζί σίγουρα έχουν παίξει το ρόλο τους… Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο έχει μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε το γηπεδικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την ομάδα ή μια σειρά ακόμη λεπτομερειών, που σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις.

Θα μπορούσαμε ν’ αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη σχετική λίστα, περιλαμβάνοντας τις οικονομικές δυσκολίες, τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, και πολλά ακόμη, όμως επειδή η ομάδα έχει ακόμη πιθανότητες και μπορεί να προλάβει το τρένο της ανόδου, καλό είναι να περιμένουμε λίγο ακόμη. Αυτό ουσιαστικά ζήτησε και ο Παναγιώτης Τσιμικλής σε συνέντευξη Τύπου. Προφανώς ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος γνωρίζει τα αίτια, αλλά κινείται με βάση τη λογική και ζητά υπομονή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Καλαμάτας οφείλει να σηκώσει κεφάλι, να δείξει χαρακτήρα και κυρίως να δείξει ότι είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο όλοι οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών, που έχουν μπροστά τους ένα καθοριστικό παιχνίδι στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια…

 

Αύριο η απόφαση Πούτση

Ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας και της επίτευξης του στόχου της ανόδου, μπορεί να παίξει η απόφαση αναφορικά με την ένσταση που έχει καταθέσει η Καλαμάτα για την υπόθεση του Θόδωρου Πούτση. Εάν η αισιοδοξία της διοίκησης μεταφραστεί σε πράξη, τότε οι ελπίδες γίνονται περισσότερες και πιο ρεαλιστικό το σχέδιο ανόδου. Η απόφαση θ’ ανακοινωθεί εκτός απροόπτου αύριο και όλοι εύχονται να είναι θετική για τη Μαύρη Θύελλα.

 

Συμπλήρωσε κάρτες ο Πούτσης… Σε πλαστικό οι προπονήσεις

Όσον αφορά τέλος το αγωνιστικό κομμάτι, η χθεσινή ήταν μέρα ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές, που καλούνται να συνέλθουν από το σοκ της εντός έδρας ήττας. Δεν προέκυψαν προβλήματα και αυτό είναι θετικό εν όψει του αγώνα στην Κρήτη με τον Ρούβα, από τον οποίο θ’ απουσιάσουν οι γνωστοί, δηλαδή Καντούτσης, Μπελεβέντης, Πασάς. Συμπλήρωσε μεν τέσσερις κίτρινες ο Πούτσης, όμως θ’ αγωνιστεί κανονικά στο επόμενο ματς και θα δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση με την Προοδευτική.

Από σήμερα η προετοιμασία επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση και οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε γήπεδο με πλαστικό, προκειμένου να προσαρμοστεί η ομάδα στις απαιτήσεις του ματς.