Προχωρά η περιμετρική οδός Καλαμάτας σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του ικαστηρίου


 

Της Χριστίνας Ελευθεράκη

 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΓΣ

 

Ο Πετρουλάκης ζήτησε από τον Σταθόπουλο να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία!

 

 

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΣΟΦΡΩΝΑΣ

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 40 σωματεία (από 74 που είχαν δικαίωμα να παραβρίσκονται) διεξήχθη χθες το βράδυ στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του διοικητηρίου η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΜ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα, με την ένσταση του προέδρου του Πανιωνίου Γιώργου Σοφρωνά στο πρώτο σκέλος και τεσσάρων όχι στο δεύτερο κομμάτι -εκτός του κ. Σοφρωνά, του Χανδριναϊκού με τον Αποστόλη Ζωντανό, του Ηρακλή Καλαμάτας με τον Μιχάλη Κουτίβα και του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τον Ηλία Παπακωνσταντίνου. Ο εκπρόσωπος του Χανδριναϊκού κατέθεσε την επιφύλαξή του για τον προϋπολογισμό.

Πρωτοφανή στην πολυετή πρωτοκαθεδρία του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλου, στάθηκε η παρέμβαση του προέδρου του Παμίσου Μεσσήνης, Γιώργου Πετρουλάκη, ο οποίος αν και έπλεξε το εγκώμιο για την προσφορά του πρώτου στην Ένωση και το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, είπε ευθαρσώς και από του βήματος της Γενικής Συνελεύσεως αυτό που πολλοί ψιθυρίζουν ότι δηλαδή ο κύκλος του κ. Σταθόπουλου έχει κλείσει και δεν θα πρέπει να θέσει εκ νέου υψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές που θα ακολουθήσουν του χρόνου!

Η απάντηση του Αριστείδη Σταθόπουλου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη φυσικά από το ότι ο ίδιος παίρνει τις αποφάσεις που αφορούν τον εαυτό του («είμαι μεγάλο παιδί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά) και προφανώς εμμένει σε αυτό που έχει δηλώσει ότι δηλαδή προτίθεται να είναι για τελευταία φορά υποψήφιος, εκτός φυσικά αν μέχρι το 2014 έχει κάτι άλλο να ανακοινώσει.

Από την άλλη, το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού και ειδικά όσον αφορά στον τρόπο εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ένα από τα βασικά σημεία κλειδιά που έφερε κατά βασή σε αντιπαράθεση τον κ. Σταθόπουλο με τον κ. Σοφρωνά, ανεβάζοντας το θερμόμετρο, τα θέματα διαιτησίας και τα παράπονα των ομάδων ανάλωσαν σημαντικό μέρος της συζήτησης, ενώ και ο τρόπος επιβολής ποινών (ο κ. Σταθόπουλος μετέφερε τη φιλοσοφία που διέπει τις σχετικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι στοχεύει όχι στην ατιμωρησία, αλλά και όχι στην εξόντωση των ομάδων).

 

Θα ανακοινωθεί δέσμη μέτρων για τη βία

Το πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν αφιερωμένο στα αυξημένα κρούσματα βίας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα μεσσηνιακά γήπεδα. Η εγγραφή του συγκεκριμένου θέματος στην ημερήσια διάταξη έδωσε την ευκαιρία για αυτοκριτική, καταγραφή των διαφορετικών πλευρών και προεκτάσεων, κάποιων προτάσεων και ο κ. Σταθόπουλος ανακοίνωσε στο τέλος ότι θα ακολουθήσει η ανακοίνωση δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση και αποτροπή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

-Η χθεσινή βραδιά έκλεισε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» με κοπή πίτας και την κλήρωση μιας ποδοσφαιρικής εμφάνισης την οποία κέρδισε ο ΑΟ Σπερχογείας (κατά σύμπτωση ο εκπρόσωπος του ΑΟΣ Κώστας Χριστόπουλος που κλήθηκε τυχαία να πει έναν αριθμό διάλεξε το 4 που αντιστοιχούσε στην ομάδα του).

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας