Σε αργία 3 καθηγητές στη Μεσσηνία με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναρκωτικά


 

Τη στήριξη της Κομισιόν στο θέμα των αυτοκινητόδρομων εξέφρασε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην «Ολυμπία Οδό», ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα εξαρτάται «από την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευσή της με τις παραχωρησιούχες εταιρείες».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την ολοκλήρωση των έργων στη βάση του αρχικού τους σχεδιασμού», ενώ πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των αυτοκινητόδρομων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει ήδη εγκρίνει δάνειο για τη χρηματοδότηση των έργων».

Το απόγευμα, ο κ. Χαν επισκέφτηκε την Τρίπολη, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου παρέστη σε δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, και εκπροσώπων φορέων και επαγγελματικών Ενώσεων της περιοχής. Σήμερα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Χαν εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Περιφέρειες της χώρας, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Εν τω μεταξύ, το ίδιο θέμα τέθηκε από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν μαζί του, προχθές, όλοι οι περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε στον πρωθυπουργό τις μεγάλες εκκρεμότητες που αφορούν στη Δυτική Ελλάδα, ενώ του επέδωσε και σχετική επιστολή, επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο να δρομολογηθεί άμεσα η επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση της «Ολυμπίας» χωρίς περικοπές στο τεχνικό και φυσικό τους αντικείμενο. «Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διασύνδεσή της με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας αποτελεί ύψιστη αναπτυξιακή προτεραιότητα και βασική προϋπόθεση για την αναπτυξιακή της ανασυγκρότηση».

Α.Π.