Στην πρωτεύουσα του Ισραήλ ο Π. Τατούλης


 

Στη 19η International Mediterranean Tourism Market, που διεξήχθη το τελευταίο διήμερο,  συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος της Περιφέρειας ήταν να προσεγγίσει την αγορά του Ισραήλ, μια νέα δυναμική αγορά που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας το περίπτερο επισκέφθηκαν tour operators, θεσμικοί εκπρόσωποι των τουριστικών αρχών του Ισραήλ και πλήθος πολιτών, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της Πελοποννήσου.

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, Noaz Bar Nir.

Σκοπός της συνάντησής τους ήταν η συμφωνία- πλαίσιο ανάμεσα σε Ισραήλ και Πελοπόννησο για τη δημιουργία μόνιμης συνεργασίας πάνω σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, η συνεργασία με τη μορφή εταιρικής σχέσης εν όψει των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Μεσογείου για την περίοδο 2014 – 2020.

Ο κ. Τατούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, στον κ. Bar Nir ότι η Πελοπόννησος είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, με ξενοδοχειακές υποδομές υψηλού επιπέδου, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών εστίασης και φιλοξενίας.

Χθες, η Περιφέρεια είχε προγραμματίσει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, παρουσίαση σε ειδικό κοινό (tour operators, retailers, πελάτες) του τουριστικού προϊόντος, αλλά και των εμπειριών που θα αποκομίσει κάποιος επισκεπτόμενος την Πελοπόννησο.