Συνάντηση κατοίκων στις Γουλιμίδες για το Σχέδιο Πόλης


Ενημερωτική συνάντηση, παρουσία της αρμόδιας δημοτικής συμβούλου Παναγιώτας Ντίντα, της διευθύντριας της Πολεοδομίας Παναγιώτας Κουράκλη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες στο εξοχικό κέντρο «Πράσινο Αστέρι» από ομάδα κατοίκων από τις «Γουλιμίδες».

Θέμα της η ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης. Όπως τόνισε η κυρία Ντίντα στο «Θ», η συγκέντρωση έγινε μετά από πρωτοβουλία πολιτών. «Η Δημοτική Αρχή έχει κάθε διάθεση να προχωρήσει το θέμα, αλλά θα πρέπει και να γνωρίζουν ότι για να υλοποιηθεί το σχέδιο, δεν μπορούν να αποφύγουν το θέμα της εισφοράς σε γη και χρήμα. Διαφορετικά, δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση. Επίσης προϋπόθεση για ευόδωση του αιτήματός τους είναι να υπάρξει συναίνεση από την πλευρά τους. Ο Δήμος πρέπει να προεισπράξει, διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει. Αν η τοπική κοινωνία ομονοήσει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το ζόρι, όμως, δε γίνεται τίποτα».

Πάντως, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών που δεν επιθυμεί την «αστικοποίηση» της περιοχής, ενώ υπάρχουν και κάτοικοι που θεωρούν ότι η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης θα βοηθήσει οι περιουσίες τους να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία.

Α.Π.