Τον Άρατο Κιάτου υποδέχεται η Καλαμάτα ΄80


 

Αίτημα του Δήμου προς την Περιφέρεια για επέκταση της συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου Παν. Νίκα και τη συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που εμπλέκονται σε θέματα κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι από μεθαύριο Δευτέρα αρχίζει η τοποθέτηση πινακίδων για τις μονοδρομήσεις της οδού Μπουλούκου και των γύρω δρόμων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Επίσης, η εταιρεία των αστικών συγκοινωνιών θα τοποθετήσει άμεσα πινακίδες στις στάσεις, με την αποφασισμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο ονομασία τους, αλλά και επιπλέον κουβούκλια για να είναι περισσότερο άνετη η αναμονή των επιβατών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση με διάφορους τρόπους της αστικής συγκοινωνίας. Γι’ αυτό, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν δύο εργολαβίες με τις οποίες θα τοποθετηθεί σε όλες τις στάσεις ψηφιακή απεικόνιση της έλευσης του λεωφορείου, αλλά και φωτοβολταϊκά σε ορισμένες από αυτές για τον καλύτερο φωτισμό. Κατά τον κ. Νίκα, μέσα στους ερχόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο.

Από την άλλη πλευρά, σχεδιάζεται η ενίσχυση και η επέκταση της γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ. Γι’ αυτό ο Δήμος Καλαμάτας με δύο έγγραφά του προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ζητήσει η αστική συγκοινωνία να φτάνει μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σχέδιο επέκτασης προς την ανατολική πλευρά της πόλης είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να ευδοκιμήσει, αφού δεν επαρκεί, όπως τόνισε, ο αριθμός των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ. «Βεβαίως, είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση και σ’ αυτό το θέμα, αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι πρακτικά αδύνατο», σημείωσε.

Επίσης, στη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος εντάσσονται οι ενέργειες που γίνονται από τους ιδιοκτήτες ταξί να ενωθούν σε ενιαίο φορέα και, μάλιστα, ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρόθυμος να βοηθήσει και κτηριακά στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου.