Έλα ν’ αλλάξουμε το τραγούδι…


Παν. Νίκας: Κρατάει το θέμα

ανοικτό με το Λιμενικό Ταμείο

 

 

Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεσμευτεί το διάδοχο σχήμα από καμία απόφαση της σημερινής διοίκησης

 

Συνέχεια στο θέμα της μεταβίβασης του Λιμενικού Ταμείου σε Δημοτικό έδωσε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Όπως υπογράμμισε, τις επόμενες ημέρες ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκας, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου αναμένεται να χειριστεί και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Μάλιστα, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες ο κ. Νίκας σημείωσε ότι μελετάται η απόσυρση του εκπροσώπου του στη διοίκηση της Λιμενικής Επιτροπής. Επίσης, πρόσθεσε ότι αρχή του Δήμου είναι να μη δεσμευτεί με αποφάσεις της σημερινής διοίκησης. «Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε ως Δήμος καμία απόφαση που δεσμεύει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τα επόμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε, δε, ότι εκείνο που ζητά είναι να εφαρμοστεί ο νόμος.

Να σημειώσουμε ότι ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  Μ. Αγγελάκας, ζητά με έγγραφό του προς το Λιμενικό Ταμείο να σταλούν τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής.

Μάλιστα, προχωρά ένα βήμα περισσότερο, σημειώνοντας: «Εν όψει της διαδικασίας μετάβασης του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Καλαμάτας να μην προβείτε σε καμία απόφαση ή ενέργεια που θα δεσμεύσει τη νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Τυχόν δε αποφάσεις σας που εκκρεμούν (διαγωνισμοί, προκηρύξεις, μελέτες, νομικές ενέργειες, αναθέσεις, χαρακτηρισμοί παραλιών, αδειοδοτήσεις) και δεν είναι απολύτως απαραίτητες, σας καλώ να αναβάλλετε τις διαδικασίες υλοποίησής τους».

Α.Π.