Ζητούν τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού


 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  

 

Στη φυλακή θα παραμείνει για κάποια χρόνια ακόμη ένας Πακιστανός ο οποίος κατηγορείται πως στις 23 Απριλίου 2007 επιχείρησε να βιάσει μια κοπέλα που έκανε ηλιοθεραπεία στη Δυτική Παραλία. Χθες, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας μείωσε την πρωτόδικη ποινή (18 χρόνια) σε 14 χρόνια κατά πλειοψηφία (υπέρ της μείωσης της ποινής στα 14 χρόνια ήταν οι τέσσερις ένορκοι και κατά οι τρεις δικαστικοί, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της μείωσης στα 15 χρόνια).

Η παθούσα μαζί με τη μητέρα της, που ήταν μάρτυρας, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο κι έτσι κατέθεσε ως μάρτυρας ένας αστυνομικός. Ο μάρτυς ανέφερε πως η παθούσα εμφανίστηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε πως επιχείρησαν να τη βιάσουν και ο κατηγορούμενος την υποχρέωσε, με την άσκηση βίας και την απειλή πως έχει όπλο, σε στοματικό έρωτα. Δέκα ημέρες μετά το συμβάν αναγνώρισε το δράστη, ο οποίος εργαζόταν σε πρατήριο καυσίμων, και πληροφόρησε την Αστυνομία, που τον συνέλαβε. Αυτός στην αρχή αρνούνταν τα πάντα, αλλά όταν την είδε, είπε πως την αγαπά και θέλει να την παντρευτεί, ενώ ομολόγησε πως είχε πιει την ημέρα που έγινε το περιστατικό.

Τέλος, πρόσθεσε πως η παθούσα δεν ήθελε να κάνει μήνυση και να γίνει το δικαστήριο στην Καλαμάτα, αλλά σε άλλη πόλη.

Αναγνώστηκαν οι καταθέσεις που είχαν δοθεί και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέφερε πως η παθούσα δε θέλησε να υποβάλει μήνυση, επειδή η διαδικασία έγινε κατά ένα μέρος με τη συναίνεσή της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είχε πιει και η κοπέλα τού ζήτησε να τη χαϊδέψει, δίνοντάς της 50 ευρώ, ποσό που δεν είχε μαζί του. Ανέφερε πως συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και πως αν της τα έδινε τα χρήματα, δε θα υπήρχε πρόβλημα και δε θα υποβαλλόταν η μήνυση. Ορκίστηκε στο Κοράνι πως δεν την άγγιξε, αλλά τα όσα έλεγε ήρθαν σε αντίφαση με όσα είχε καταθέσει, εκνευρίζοντας έτσι την πρόεδρο, η οποία του ζήτησε να πει την αλήθεια.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικό, ενώ η υπεράσπιση επικαλέστηκε πως υπήρξε συναίνεση και της παθούσας, αλλά και τη μεταβολή της κατηγορίας με αναγνώριση το μειωμένο καταλογισμό.