Η ιστορία της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας παρουσιάστηκε χθες στο Επιμελητήριο


 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην προχθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2013, τις οποίες εισηγείται η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις».

Πρόκειται για πληθώρα εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και τις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 1ου Καρναβαλιού Καλαμάτας από εθελοντές και επαγγελματίες.

Οι δαπάνες που θα αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας συνίστανται σε 17.835 ευρώ με το ΦΠΑ για ηχητική – φωτιστική κάλυψη και σχετικές εκτυπώσεις, ενώ η οργάνωση και προβολή των εκδηλώσεων έχει ανατεθεί από το Δήμο στη «Φάρις» αντί 8.671,50 ευρώ με το ΦΠΑ. Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των εν λόγω δαπανών θα καλυφθεί με χορηγίες.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, υποστήριξε ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται είναι μία ακόμη από τις προσφιλείς τακτικές της Δημοτικής Αρχής να «μαζεύει ψηφοφόρους».

Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, έθεσε θέμα χρημάτων που θα ξοδευτούν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες, τόνισε ότι θα έπρεπε να στηριχτούν περισσότερο οι εκδηλώσεις στη Νέδουσα, ενώ το καρναβάλι της Καλαμάτας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσει με όρους αντιπαράθεσης με αυτό της Μεσσήνης, που έχει μακραίωνη ιστορία.

Ο Νίκος Διασάκος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων, αλλά σχολίασε ότι ο χαρακτήρας τους δε θα πρέπει να εμπορευματοποιηθεί.

Τέλος, ο Νίκος Φωτέας από την «Πρωτοπορία» τάχθηκε κατά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε διαφανής ο τρόπος χρηματοδότησης, ενώ δεν απαντήθηκε και το ερώτημα αν θα γίνει διαγωνισμός για την κάλυψη των ηχητικών και φωτιστικών εξόδων των εκδηλώσεων.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη