Κώστας Κατσούλης: «Υπάρχει ελπίδα για την Ένωση, αρκεί να μπουν σε σωστή κατεύθυνση τα πράγματα»


ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 48 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ

 

Τρέχει να προλάβει τυχόν

εμπλοκή η Δημοτική Αρχή

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

«Μαραθώνιο αγώνα» να παραχωρηθεί η έκταση των 48 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορδία κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας κάνει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης να… ξεφύγει από την προοπτική ένταξής του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) και πώλησής του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο δήμαρχος βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για να εξασφαλίσει το «πράσινο φως», ενώ τελευταία εμφανίστηκε σε δηλώσεις του αισιόδοξος.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ακίνητο αναμενόταν αποστολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) για αυτοψία, ενώ ο κ. Νίκας είχε σχολιάσει πριν από δύο μήνες περίπου: «Αποτελεί πολύτιμο δημόσιο χώρο η συγκεκριμένη έκταση, στην οποία έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα για την κατασκευή γηπέδων διαφόρων αθλημάτων και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής».

Για τον ίδιο λόγο θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πάλι στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό, φυσικά, να πάρει το… πράσινο φως της παραχώρησης του χώρου των 48 στρεμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν μία, μάλλον, αρνητική εξέλιξη: τα περίφημα 48 στρέμματα στον Κορδία βρίσκονται στη λίστα των προς πώληση ακινήτων του Δημοσίου (μαζί με παραθαλάσσια οικόπεδα, στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα κτήρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταπατημένες εκτάσεις, αστικά ακίνητα, οικισμούς).

Όπως μάθαμε, έπειτα από περίπου δύο χρόνια προσπαθειών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της απογραφής με το «κομμάτι» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που θα μπορούσε άμεσα να αξιοποιηθεί και στον εν λόγω κατάλογο υπάρχει και ο χώρος των 48 στρεμμάτων.

Η «χρυσή» λίστα περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, τα οποία, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους (οικόπεδα, αγροτεμάχια, κτήρια, πρεσβείες, στάδια, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικά κ.λπ.), έχουν ήδη καταχωριστεί στο ψηφιακό αρχείο του υπουργείου Οικονομικών – αντικαθιστώντας έτσι το «χάρτινο αρχείο» της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και αυτό που είχαν τα υπουργεία στα συρτάρια τους.

Πάντως, στην περίπτωση που το θέμα προχωρήσει αρνητικά για το Δήμο Καλαμάτας, αυτό θα αποτελέσει πλήγμα για την πόλη, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα για να γίνουν έργα που χρησιμοποιούνται από τους δημότες.