Παρά τα προβλήματα ο περιμετρικός θα ολοκληρωθεί λέει ο Νίκας


 

12 Απριλίου η τελετή επανασυγκρότησης

 

 

Τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας προς το 9ο Σύνταγμα Πεζικού – «Γιαννιτσά» εξέφρασε, για άλλη μια φορά χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά τη συνάντησή του με το διοικητή, αντισυνταγματάρχη Ιωάννη Τζανετάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Η μονάδα επαναλειτουργεί στο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας και υποδέχθηκε περί τους 200 νεοσυλλέκτους την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2011, όταν έπαυσε η λειτουργία του ΚΕΔΒ.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του: «Ο Δήμος Καλαμάτας με τα συνεργεία του παρέχει και θα εξακολουθήσει να δίδει κάθε δυνατή υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα του 9ου Σ.Π.», κάτι για το οποίο ο διοικητής τον ευχαρίστησε θερμά.

Επισημαίνεται πως η τελετή επανασυγκροτήσεως του 9ου Συντάγματος Πεζικού – «Γιαννιτσά» θα γίνει στις 12 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα ορκισθούν οι νεοσύλλεκτοι.

Εν τω μεταξύ, το προσεχές Σαββατοκύριακο οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν την πρώτη τους έξοδο στην πόλη.

Αναμένεται, μάλιστα, κατά τις τελευταίες ΕΣΣΟ του έτους, περί το φθινόπωρο, ο αριθμός νεοσυλλέκτων να ανέλθει στο μέγιστο της δυναμικότητας του στρατοπέδου, που είναι 800 – 850.