Σπυρίδων Ψώνης


 

«Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν» ήταν ο σχολιασμός του για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Η λογική υποστηρίζει ότι, μετά την προχθεσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η Καλαμάτα αλλά και το ΤΕΙ χάνουν ένα από τα πλέον δυναμικά τμήματά του, αυτό της Λογοθεραπείας, το οποίο, παρά το βραχύ χρόνο λειτουργίας του, έχει ήδη προσφέρει σημαντικό έργο στην κοινωνία της πόλης, αφού δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν βρει δωρεάν βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, βλέπει, όμως, το ποτήρι μισογεμάτο ή, αν προτιμάτε, την πραγματικότητα από διαφορετική οπτική γωνία. Έτσι, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το Τμήμα Λογοθεραπείας, το οποίο βγαίνει εκτός του μηχανογραφικού και θα συνεχίσει τη λειτουργία του στο ΤΕΙ Καλαμάτας μέχρι το 2018 χωρίς να δέχεται νέους φοιτητές, δεν αποτελεί για τον ίδιο και τη χειρότερη εξέλιξη.

«Δεν είναι, προφανώς, η καλύτερη εξέλιξη, αλλά έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια μέχρι το 2018», είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος ευελπιστεί ότι η δυναμική της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εν μέσω κρίσης μάλιστα, όπως και η δυναμική του ΤΕΙ, θα προκαλέσουν την αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης και την οριστική παραμονή του τμήματος.

Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι, εφόσον αυτό βγαίνει από το μηχανογραφικό και σταματά η εισαγωγή νέων φοιτητών, καταστρέφεται η δυναμική του συγκεκριμένου Τμήματος, αλλά και συνολικά το ΤΕΙ μπαίνει σε πορεία «μαραζώματος».

«Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν» είπε ακόμη ο δήμαρχος Καλαμάτας και φάνηκε αισιόδοξος ότι το Τμήμα δε θα χαθεί από το ΤΕΙ της πόλης, σημειώνοντας: «Όπως κερδίσαμε τον περιμετρικό, τη γέφυρα του Νέδοντα, το στρατόπεδο, έτσι θα κερδίσουμε και τη Λογοθεραπεία».