Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς


 

Παρά τις αρχικές υποσχέσεις αρνείται σήμερα να τους παραχωρήσει χώρο για τραπεζοκαθίσματα απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Το παιχνίδι των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων σε βάρος ιδιοκτητών ταχυφαγείων απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο αποφάσισε να παίξει η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, ενώ στα σχέδια ανάπλασης στην κεντρική πλατεία που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας προβλεπόταν η παραχώρηση χώρου στα δύο καταστήματα για ανάπτυξη μερικών τραπεζοκαθισμάτων, σήμερα η Δημοτική Αρχή παίρνει πίσω την υπόσχεση και, δια στόματος δημάρχου Παν. Νίκα, υποστηρίζει ότι θέλει να «καθαρίσει» την πλατεία από τα διάφορα… παραπήγματα. Όχι, όμως, όλη, μόνο ένα μέρος της.

Όπως μας έλεγε χθες ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο καταστημάτων, οι αρχικές διαβεβαιώσεις που τους είχαν δοθεί από τη Δημοτική Αρχή- με κατηγορηματικό, μάλιστα, τρόπο, από τον πρώην αντιδήμαρχο Γ. Σπίνο- είναι ότι η μελέτη προβλέπει κάποιον χώρο και γι’ αυτούς στην πλατεία. Στη συνέχεια ήρθαν οι παρεμβάσεις του καθηγητή Γ. Λιακατά και  ανέτρεψαν τα αρχικά σχέδια.

Στη συνάντηση που είχαν, όμως, οι επαγγελματίες, μετά τις αλλαγές, με το δήμαρχο Παν. Νίκα, τους διαβεβαίωσε ότι, όταν αρχίσει το έργο, θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν μικροαλλαγές και έτσι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Με τα λόγια και τις υποσχέσεις το αίτημα μπήκε στο συρτάρι, το έργο προχώρησε και σήμερα, που φτάσαμε στο παρά πέντε της ολοκλήρωσής του, η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του κ. Λιακατά, απαγορεύοντας στους επαγγελματίες την εκμετάλλευση ενός τμήματος της πλατείας.

Ωστόσο, από την πλευρά τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κάθε ένδικο μέσο για να δικαιωθούν. «Εάν δε μας δοθεί κάποιος χώρος για τραπεζοκαθίσματα, στην ουσία θα πρέπει να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας.

Υποφέραμε τόσους μήνες με τις εργασίες που γίνονταν στην πλατεία, και τώρα, που περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που μας έδιναν, μας κοροϊδεύουν;», αναρωτήθηκε.