Το 4ο Λύκειο Καλαμάτας κατέκτησε τον τίτλο στο Βόλεϊ (φωτογραφίες)


 

Στις 23 Μαρτίου θα σημάνει για την Ελλάδα η «Ώρα της γης» και συμμετοχή στη συγκεκριμένη δραστηριότητα της WWF Ελλάς προτίθεται να δηλώσει και ο Δήμος Μεσσήνης, κάτι που θα αποφασιστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Για την Ελλάδα, είναι τρεις οι επιλογές: «Το να πρασινίσει το μπαλκόνι σου (από ένα γλαστράκι δυόσμο μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)», «το να χαρίσεις ένα αντικείμενο που δε χρειάζεται» και «το να χρησιμοποιείς μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».

Έτσι, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος προτείνει να γίνει συσκότιση των δημόσιων κτηρίων από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου, να γίνουν ενέργειες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου, αλλά και την κατασκευή δημοτικών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων με ανάρτηση σχετικού βίντεο στην ειδική πλατφόρμα της WWF. Το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει σε 700 ευρώ για δαπάνες προμήθειας των θέσεων στάθμευσης, βιντεοσκόπηση της δράσης και ανάρτηση σχετικού βίντεο στην ειδική πλατφόρμα της οργάνωσης. 

Εκτός αυτού, ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται σήμερα να αποφασίσει και τη συμμετοχή του στη δράση «Let’s do it Greece 2013». Αυτή τη χρονιά η δράση έχει τίτλο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα» και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Αντικείμενο καθαρισμού θα είναι η παραλία της Μπούκας και το κόστος υπολογίζεται στα 800 ευρώ για δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού όσων πάρουν μέρος.               

Χ.Χ