100 χρονών θυμάται τις Απόκριες παλιά!


 

Τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου η παρέμβαση στη Φαρών

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Ένα από τα έργα τα οποία η Δημοτική Αρχή θεωρεί «κλειδί» για την ανάπτυξη της πόλης, η ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών, βρίσκεται, σύμφωνα με δηλώσεις στο «Θ» του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Δημόπουλου, σε πολύ καλό στάδιο.

Ήδη έχει σταλεί πρόσκληση στον ανάδοχο και γίνονται συζητήσεις με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας για τις εργασίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις η παρέμβαση θα ξεκινήσει από τη συμβολή με την οδό Ναυαρίνου. Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι με βάση τα ισχύοντα, τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου ξεκινούν οι πρώτες εργασίες.

Στις ενστάσεις που έχουν καταγραφεί για το έργο, σημειώνει ότι θα είναι τόσο μεγάλο το όφελος της περιοχής, που θα υπερκεράσει τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν. «Η ανάπλαση θα δώσει προστιθέμενη αξία σε μεγάλο τμήμα της πόλης, ενώ η πόλη θα αποκτήσει κι ένα δημόσιο χώρο. Θα μπορούν οι επισκέπτες να μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης άνετα, ενώ οι δημότες θα αποκτήσουν ένα νέο χώρο περιπάτου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό, αντικείμενο της πράξης είναι η διεύρυνση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών από το ύψος της Αριστοτέλους μέχρι τη Ναυαρίνου, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς και άνετης κίνησης των πεζών, αλλά και η ανακατασκευή και διαπλάτυνση του νότιου πεζοδρομίου της Πλάτωνος, από τη Φαρών έως τη συμβολή της με το ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους. Το συνολικό μήκος της ανάπλασης ανέρχεται σε 1.200 μέτρα (950 μέτρα της οδού Φαρών και 250 μέτρα της οδού Πλάτωνος).

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, περιορίζεται το πλάτος του σημερινού οδοστρώματος στους προαναφερθέντες δρόμους κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται για μεν την οδό Φαρών μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων, για τη διέλευση αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών διανομής εμπορευμάτων και λεωφορείων, για δε την Πλάτωνος δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην ίδια κατεύθυνση (ανατολή – δύση), πλάτους 3 μέτρων.