8-3-2013


 

Κατηγορίες για ληστεία και πρόκληση σωματικών βλαβών απήγγειλε χθες ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, σε δύο αδέλφια, 30 και 31 ετών, τοξικομανείς, οι οποίοι προχθές βράδυ άρπαξαν την τσάντα μιας γυναίκας. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να τους αποτρέψει τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, επιβαίνοντας σε μηχανάκι τα δύο αδέλφια πλησίασαν περίπου στις 9.00 το βράδυ από αριστερά τη γυναίκα, η οποία περπατούσε σε δρόμο της Καλαμάτας. Ο συνεπιβάτης άρπαξε την τσάντα της και αυτή προσπάθησε να τη συγκρατήσει. Αυτός συνέχισε να την τραβάει μέχρι που πέταξε τη γυναίκα στο δρόμο, τραυματίζοντάς την.

Στη τσάντα η γυναίκα είχε 40 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φόρεμα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από κάμερα ασφαλείας καταστήματος οι αστυνομικοί κατάφεραν να αναγνωρίσουν το μηχανάκι και λίγη ώρα μετά το συμβάν πήγαν στο σπίτι των δύο αδελφών, όπου τους βρήκαν στο κλιμακοστάσιο. Ο ένας είχε μόλις κάνει χρήση ηρωίνης, ενώ ο δεύτερος κοιμόταν δίπλα του. Κοντά τους, σε ένα παλιό έπιπλο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν σε μορφή «βραχάκι» ηρωίνη βάρους 0,4 γραμμαρίων, καθώς και 30 ναρκωτικά χάπια.

Τα δύο αδέλφια έχουν απασχολήσει και παλαιότερα για κλοπές και ναρκωτικά.

Β.Β.