Έσβησαν κιόλας οι διαβάσεις


Της Μαρίας Νίκα
 
Με φόντο την οικονομική κρίση και τις αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται αύριο στις κάλπες οι φοιτητές και στην Καλαμάτα.
Στην Πανεπιστημιακή Σχολή αναμένεται ότι θα είναι υποψήφιες οι τρεις γνωστές παρατάξεις, ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει και η παράταξη ΑΡΚΑΣ.
Στο ΤΕΙ συμμετέχουν στις εκλογές η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ.
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 
Βασίλης Μπισέλας
Πάντως, χθες στο Πανεπιστήμιο ήταν υποτονικά τα πράγματα, ενώ ο μόνος εκπρόσωπος παράταξης που βρήκαμε στο χώρο με τα προεκλογικά τραπεζάκια ήταν ο Βασίλης Μπισέλας από την ΠΑΣΠ.
«Ως πρώτη δύναμη της σχολής μας τα τελευταία πέντε χρόνια, με αυτοδυναμία, επιθυμούμε κατ’ αρχήν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών δημοκρατικά. Δεύτερον, να είμαστε πάλι πρώτη δύναμη, γιατί έχουμε προσφέρει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο κόσμος μάς εμπιστεύεται, η παρουσία μας εδώ είναι αισθητή. Παρότι είμαστε σε ένα νομό που βουλευτικά είναι μπλε, εμείς παραμένουμε, και στο ΑΕΙ και στο ΤΕΙ, σε έναν πράσινο κλοιό και προσπαθούμε για το καλό του φοιτητή και για το Πανεπιστήμιο».
 
ΤΕΙ
 
Άννα Λεούση
«Ζητάμε από όλους τους σπουδαστές να έρθουν να ψηφίσουν ανεξαρτήτως χρώματος, να επιλέξουν αυτό που τους κάνει και να πολεμήσουμε όλοι μαζί γι’ αυτό το σχέδιο “Αθηνά”. Και όχι μόνο για το Τμήμα Λογοθεραπείας, αλλά και για το Τμήμα ΔΜΥΠ της ΣΔΟ, γιατί υπάρχει μεγάλη αδικία σε σχέση με το αντίστοιχο τμήμα στην Αθήνα» μας είπε η Άννα Λεούση από τη ΔΑΠ του ΤΕΙ Καλαμάτας.
«Ελπίζουμε να υπάρχει προσέλευση, και όποιος βγει, μακάρι να κάνει το έργο που πρέπει και ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά”».
 
Παναγιώτης Τσικούρης
Από την πλευρά της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ, ο Παναγιώτης Τσικούρης παρατήρησε: «Φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά δύσκολα προβλήματα, ένα από τα οποία ήταν και το σχέδιο “Αθηνά”, που θα έφερνε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μεγάλες αλλαγές, οι οποίες αφορούσαν στο ίδρυμά μας, την αποχώρηση της Λογοθεραπείας και τμήματα σχολών. Εμείς καταφέραμε, οι σπουδαστικοί σύλλογοι του ΤΕΙ, να λύσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του έτους, κι έτσι καλούμε τους σπουδαστές να ψηφίσουν την παράταξή μας, για να συνεχίσουμε το έργο μας και τον επόμενο χρόνο».
 
Παναγιώτης Λυμπριτάκης
Εκ μέρους της Πανσπουδαστικής ΤΕΙ, ο Παναγιώτης Λυμπριτάκης μάς είπε: «Οι φοιτητικές εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που τα δικαιώματα των σπουδαστών και των γονιών τους χτυπιούνται ακόμη περισσότερο από τις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης – το ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις – ώστε να εξυπηρετηθούν επιχειρηματίες και βιομήχανοι. Θέλουμε να σταλεί μήνυμα ότι φοιτητές και σπουδαστές κατανοούν πως αυτά τα μέτρα είναι ενάντια στους γονείς τους και τους ίδιους, ώστε να αντεπιτεθούμε. Για να βγούμε πιο δυνατοί στους αγώνες, να φτιάξουμε ένα κίνημα κόντρα στη διαλυτική κατάσταση της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, που θέλουν ένα κίνημα να μη διεκδικεί αυτά που έχουν πραγματικά ανάγκη οι σπουδαστές».