Ακόμα και δις ισόβια προβλέπει η πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη για τη διπλή ανθρωποκτονία


ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΟΜΩΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
 
 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Μέγαρο Χορού!
 
 
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η ιδέα της ανέγερσής του γεννήθηκε πριν από είκοσι (20) χρόνια περίπου. Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Απρίλιο του 2007, αφού η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Γ. Κουτσούλη είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες που επιβάλλονται σε τέτοιου είδους έργα. Μετά από έξι (6) ολόκληρα χρόνια, και, αφού η ιστορία του πέρασε από χίλια μύρια κύματα, με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή μας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του.
Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό, εκτελούνται δοκιμές διαφόρων συστημάτων. Προχθές βράδυ, έγινε δοκιμή των ηλεκτρολογικών συστημάτων και το Μέγαρο φωταγωγήθηκε. Η εικόνα του εξωτερικά ήταν εντυπωσιακή, ενώ αναδείχθηκαν και οι εσωτερικοί του χώροι.
 Η μεγάλης χωρητικότητας αίθουσα παραστάσεων, η τεράστια σκηνή, οι μεγάλοι χώροι προθέρμανσης των χορευτών, συναποτελούν ένα κτήριο – «κόσμημα» για την Καλαμάτα και μοναδικό για την περιφερειακή Ελλάδα.
Το κτήριο είναι σε σχήμα ανάποδου «Τ» που αναπτύσσεται σε τρεις όγκους (υψηλότερο- μεσαίο- χαμηλότερο), συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ., από μπετόν, γυαλί και σίδερο.
 Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη βασική αίθουσα εκδηλώσεων, χωρητικότητας 650 θέσεων με δυνατότητα επέκτασης στις 750 θέσεις, μία ακόμη δεύτερη αίθουσα η οποία θα φιλοξενεί πειραματικά θεάματα και έχει δυναμικότητα περί τις 150 θέσεις, τα καμαρίνια, το φουαγέ, μέρος των διοικητικών υπηρεσιών
Υπενθυμίζεται ότι έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για την «Ανάπλαση περιοχής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας», προϋπολογισμού 780.000 ευρώ με ΦΠΑ και υπεβλήθη αίτηση χρηματοδότησης σε Πρόγραμμα που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής που βρίσκεται ανατολικά του Μεγάρου και στην προβολή του, δηλαδή στην οδό Νέδοντος, στο parking και στην οδό Αρτέμιδος.
Πάντως, πέρα από το «ευτυχές» του γεγονότος, ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της διοίκησης του Μεγάρου, αλλά και των λειτουργικών του εξόδων, θέματα που ξεπερνούν τις δυνατότητες του δήμου Καλαμάτας. Και επ’ αυτού ακόμη το υπουργείο Πολιτισμού, παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχει καταλήξει ακόμη στη διαχείριση του προβλήματος.