Απείλησε με λουκέτο η Διεύθυνση Υγείας και καθάρισαν το Στάδιο


ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Τέντας, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Ρυθμικής Γυμναστικής «Kalamata Cup 2013”, έχοντας στο πλευρό τους τις δύο Ελληνίδες Πρωταθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, καθώς επίσης και τις προπονήτριές τους. Όλοι οι παραπάνω υποσχέθηκαν πλούσιο θέαμα και προσπάθεια για καλές επιδόσεις, ζητώντας τη στήριξη των Μεσσήνιων φιλάθλων και κυρίως το θερμό τους χειροκρότημα.
Εκείνο που γίνεται σαφές, κυρίως μέσω των συμμετοχών και των αναφορών, είναι πως το φετινό μήτινγκ υπολείπεται σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενων ετών, δείχνοντας επηρεασμένο από την… κρίση αλλά και τις αλλαγές που υπήρξαν στο θέμα των συμμετοχών.
Το άνοιγμα της συνέντευξης έγινε από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τις αθλήτριες και τις προπονήτριές τους, και να τις ευχαριστήσω για την παρουσία τους στο Μίτινγκ της Καλαμάτας, το οποίο  γίνεται για 21η χρονιά.  Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο σημαντικό είναι και τι εμβέλεια έχει στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στον διεθνή.  Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές, αθλητές, προπονητές και γενικότερα τους καλαματιανούς που βοηθούν να γίνεται το τουρνουά. Δεν θέλω να ξεχνάμε ποτέ το πόσο δύσκολα περνάμε και πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση. Ο Δήμος μας έκανε αυτό που έπρεπε και φέτος, αλλά χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά».
 
Βούλα Κουβάτσου (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής)
«Έχουμε καλεσμένους από 13 χώρες του κόσμου, με την Εθνική ομάδα γυναικών της Ρωσίας, που κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες να ξεχωρίζει. Παράλληλα υπάρχει η ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων της Βουλγαρίας που βγήκε 2η  στο παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Λισαβόνα πριν λίγες μέρες. Δεν είναι πολλά αλλά είναι καλό το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε!…
Υπάρχουν πολλές καλές αθλήτριες σε ατομικό και ανάμεσά τους η καθιερωμένη Βαρβάρα Φίλιου  και το καινούργιο «αίμα» της Εθνικής  ομάδας των γυναικών, Κορίνα Αλευρογιάννη. Περιμένουμε τον κόσμο να στηρίξει τις αθλήτριες και να τις χειροκροτήσει».
Σε ερώτηση που δέχθηκε η κα Κουβάτσου για τις λιγοστές συμμετοχές και την έλλειψη της εθνικής μας ομάδας, και το εάν μπορούν να επηρεάσουν το μήτινγκ, τόνισε: «Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει όλες τις διοργανώσεις, όπως τις έχει επηρεάσει η αλλαγή του αθλητικού κώδικα σχετικά με τις συμμετοχές. Η ρυθμική αλλάζει, γίνεται πιο δύσκολη και χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστούμε. Είναι λίγες σχετικά οι συμμετοχές, όμως πιστεύουμε ότι το θέαμα θα είναι πλούσιο».
 
Βαρβάρα Φίλιου (αθλήτρια εθνικής ομάδας)
«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχω στον αγώνα της Καλαμάτας γι’ ακόμη μια φορά. Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό που είναι πάρα πολύ θερμό μαζί μας και περιμένω το χειροκρότημά του. Στόχος δικός μου και της προπονήτριάς μου είναι το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα επιδιώξουμε μία καλή θέση».
 
Ευμορφία Ντόνα (προπονήτρια της Φίλιου)
Είναι ένας μεγάλος αγώνας αυτός που γίνεται στην Καλαμάτα. Ερχόμουν παλαιότερα ως αθλήτρια και τώρα ως προπονήτρια. Υπάρχουν καλές συμμετοχές και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε καλή εμφάνιση και συμμετοχή στους τελικούς, όπως επίσης και μετάλλια.
Να ευχαριστήσω και εγώ τον κόσμο και να τον καλέσω να έρθει στο Γυμναστήριο να χειροκροτήσει τα κορίτσια».
 
Κορίνα Αλευρογιάννη (αθλήτρια εθνικής ομάδας)
«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Καλαμάτα, προηγήθηκε η περυσινή μου συμμετοχή ως νεάνιδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς και τους διοργανωτές, για τη φιλοξενία. Στόχος δικός μου είναι να δείξουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει με την προπονήτριά μου κα Ντουλάμοβα στο λίγο καιρό που είμαστε μαζί. Θέλω να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό και την αλλαγή και την βελτίωσή μου και ελπίζω το κοινό να το αναγνωρίσει αυτό…».
 
Κατερίνα Ντουλάμοβα (προπονήτρια της Αλευρογιάννη)
«Είμαι ευχαριστημένη που ξεκινάμε τον πρώτο μας αγώνα από την πόλη της Καλαμάτας, δουλεύουμε με την Κορίνα λίγο καιρό, αλλά θέλουμε και περιμένουμε να δείξουμε τη βελτίωση στον κόσμο».
 
Πενήντα αθλήτριες από 13 χώρες
Πέρα από το ελληνικό ενδιαφέρον που εστιάζεται στην παρουσία των Φίλιου και Αλευρογιάννη, υπάρχουν πολλές αθλήτριες που υπόσχονται σημαντικές επιδόσεις. Συνολικά περισσότερες από 50 αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε ατομικό και ομαδικό, προερχόμενες από 13 χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Μαλαισία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία, Ρωσία, Σουηδία και Ελλάδα). Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι την απουσία της εθνικής ομάδας θα την καλύψουν μέσα από την παρουσία της ομάδας γυναικών της Ρωσίας, που έχει στις πλάτες της μεγάλες επιτυχίες και ολυμπιακά μετάλλια, την αντίστοιχη της Πολωνίας, αλλά και τις ομάδες ανσάμπλ νεανίδων της Βουλγαρίας και της Πολωνίας. Δυστυχώς η εθνική μας ομάδα λόγω τραυματισμών κάποιων αθλητριών, δεν μπορούσε να δώσει το «παρών» θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο επόμενους αγώνες και καλύτερη προετοιμασία.
 
To πρόγραμμα του τριημέρου
Το πρόγραμμα των αγώνων ανοίγει ουσιαστικά από σήμερα το μεσημέρι, οπότε και ξεκινούν τις προσπάθειές τους οι αθλήτριες, είτε σε επίπεδο ατομικού, είτε ομαδικού. Το κυρίως μενού όμως δίνεται αύριο και την Κυριακή…
ΣΗΜΕΡΑ
10:30            Κλήρωση κριτών
11:40 – 13:00    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών  σε 2 όργανα – Α όμιλος
13:00 – 13:10           Επίδειξη  Φ.Ο.Κ
13:10 – 13:30    Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
13:30 – 13:50    Τελετή έναρξης
13:50 – 15:10    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών  σε 2 όργανα – Β όμιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4
14:55 – 16:15    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα – B όμιλος 
16:15 – 16:20    Επίδειξη  νεανίδων 
16:20 – 16:35    Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
16:35 – 16:40    Επίδειξη  νεανίδων
16:40 – 18:00    Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών  σε 2 όργανα – A όμιλος

ΚΥΡΙΑΚΗ   14/4
10:00 – 12:00    Προπονήσεις
15:35            Κλήρωση κριτών
16:40 – 17:05    Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII) –  Στεφάνι
17:05- 17:30                Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII)  – Μπάλα
17:30 – 17:35           Επίδειξη  νεανίδων
17:35 – 17:50    Τελικοί οργάνων ομαδικού  γυναικών (C III) – 10 Κορίνες
Τελικοί οργάνων ομαδικού  νεανίδων (C III) – 5 Στεφάνια
17:50 – 17:55           Επίδειξη  νεανίδων
17:55 – 18:20    Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII) – Κορίνες

18:20 – 18:45    Τελικοί οργάνων ατομικού  γυναικών (CIII) – Κορδέλα
18:45 – 18:55    Τελικοί οργάνων ομαδικού  γυναικών (CIII) – 3 Μπάλες/2 Κορδέλες
18:55 – 19:30    Παρουσίαση  Φιλογυμναστικού  Ομίλου Καλαμάτας     – Γκαλά     
  
19:30            Απονομές
21:00            Αποχαιρετιστήριο δείπνο