Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί!


ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΟΜΗΣΗ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ
 

 
Προτείνει η Δημοτική Αρχή σε Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Σε κυκλοφοριακούς πειραματισμούς στο κέντρο της πόλης αποφάσισε να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή. Έτσι, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη, εκτός από την πρόταση για αντιδρόμηση της οδού Βαλαωρίτου, θα εξεταστεί η ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης από την οδό Αριστομένους στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Σκοπός της απόφασης είναι, σύμφωνα με το Τμήμα Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης, να μετρηθεί κατά πόσο η συγκεκριμένη αλλαγή επηρεάζει τη γενικότερη κυκλοφοριακή λειτουργία της περιοχής.
Μέχρι να αξιολογηθεί το μέτρο της αντιδρόμησης και να προταθεί ή όχι η αμφίδρομη κυκλοφορία στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, μεταξύ των οδών Αριστομένους και Φαρών, προτείνεται η στάση των ταξί να παραμείνει στη Βαλαωρίτου ως έχει (θέση και στάθμευση).
Για το λόγο αυτό θα σημανθεί κατάλληλα και έντονα ο χώρος, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο σύγχυσης των υπόλοιπων οδηγών. Γίνεται σαφές, επιπλέον, ότι θα επιτρέπεται μόνο η στάση/στάθμευση των ταξί και όχι η κυκλοφορία τους στην κατεύθυνση προς την οδό Αριστομένους.
Έτσι, αν ένα ταξί δε βρει θέση στο χώρο στάθμευσης, τότε θα πρέπει να κινηθεί προς την οδό Αναγνωσταρά και όχι προς την οδό Αριστομένους.
Τη σύμφωνη γνώμη της για τα παραπάνω μέτρα έχει εκφράσει και η Τροχαία Καλαμάτας.