ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ


Έκκληση των προέδρων των κοινοτήτων και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμα, για λήψη μέτρων πριν είναι αργά…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Παρά τις διαμαρτυρίες προς κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία στη Μεσσηνία, τα προβλήματα στον Άρι και στην ευρύτερη περιοχή, με μια ομάδα τσιγγάνων, δε σταματούν.
Προχθές βράδυ υπήρξε νέο επεισόδιο στο καφενείο του χωριού μεταξύ κατοίκων και περιοχής και αθιγγάνων, το οποίο ευτυχώς δεν είχε περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις. Λίγο αργότερα, όμως, στις 4.30 περίπου τα ξημερώματα, κάποιοι άρχισαν και πάλι τους πυροβολισμούς στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρομοκρατηθούν.
Το πρωί ο πρόεδρος του Άρι Αθ. Μπρούμας, με τη συμμετοχή προέδρων των κοινοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο κι απέστειλαν σε κάθε εμπλεκόμενη αρχή, ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο κ. Μπρούμας, «δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουμε την κατάσταση που ζούμε καθημερινά. Όμως, η καθημερινότητά μας δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Ζητούμε για τελευταία φορά τη βοήθεια της επίσημης πολιτείας. Αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε δρόμους και να πάρουμε ό,τι άλλο πρόσφορο μέτρο βρούμε.
Δε σας κρύβω ότι η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη, που οι πολίτες είναι πλέον έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Πριν φτάσουμε, όμως, στη συγκεκριμένη απευκταία λύση, επιτέλους, ας δείξει το κράτος σε όλες τις εκφάνσεις του κάποιο ενδιαφέρον. Όμως, ως εδώ και μη παρέκει. Η ανοχή μας τελείωσε».
Παρέμβαση για το τελευταίο συμβάν έγινε και από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θόδωρο Μπρεδήμα. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός και την τρομοκρατία που ασκείται στους κατοίκους του Άριος αλλά και των γύρω περιοχών.
«Η κατάσταση στην περιοχή επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων πριν είναι αργά για όλους, αφού ορισμένοι διαμαρτυρόμενοι απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο, από το δήμαρχο Παν. Νίκα μέχρι τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και τον αρμόδιο εισαγγελέα, να επέμβουν πριν είναι αργά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του.