«Ελαφροχέρα» 42χρονη νταντά στην Καλαμάτα «σήκωσε» χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 

 
Η «μαγική συνταγή» της τρόικας, με αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι απλώς αποδείχθηκε καταστροφική, αλλά οδήγησε την ελληνική οικονομία σε ύφεση και ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών στη φτώχεια και την ανέχεια.
Η κατάσταση αυτή έχει πλήξει ασφαλώς και τη Μεσσηνία.
Χθες, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Μαδούρος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας «Η Αλληλεγγύη», μας έλεγε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο οι αιτήσεις από συμπολίτες μας που ζητούν βοήθεια από τον οργανισμό έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 30%!
Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνέντευξη, ο Σύλλογος, τον οποίο εκπροσώπησε το μέλος Ηρώ Λυμπέρη, ενημέρωσε τους πολίτες ότι από τις 15 μέχρι τις 29 Απριλίου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και χαρτικά) σε ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης, με σκοπό να δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό και να μοιραστούν σε όσους τα χρειάζονται.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ηρώ Λυμπέρη, «η αλληλεγγύη είναι η καλύτερη απάντηση στο ζόφο που κυριαρχεί πάνω από την κοινωνία μας».
Από την πλευρά του, το παράρτημα Μεσσηνίας του Ερυθρού Σταυρού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ποτέ μέχρι τώρα το ένα δεν σήμαινε τόσα πολλά. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ξεχνάμε πως πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν την ανάγκη μας. Υπάρχει τρόπος να τους βοηθήσουμε, ακόμα και με ένα είδος που εμείς μπορούμε να προσφέρουμε!
Το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει ανάλογη εκστρατεία συλλογής τροφίμων με το σύνθημα: “Δε θέλουμε πολλά από εσένα! Αρκεί ένα…”.
Το ένα είναι αρκετό! Το ένα είναι σημαντικό! Αν δώσουμε όλοι μας ένα πακέτο μακαρόνια, ένα πακέτο αλεύρι, ένα σακουλάκι ρύζι, μία κονσέρβα, ένα κουτί  γάλα…, το ΕΝΑ θα γίνει ΠΟΛΛΑ και θα δώσουμε βοήθεια και χαρά σε πολλούς!
Η εκστρατεία  του Περιφερειακού Τμήματος  Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  δεν αφορά μόνο στο Πάσχα. Θα συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα, όπως γίνεται χρόνια τώρα. Η δύσκολη εποχή χρειάζεται την αγάπη και την αλληλεγγύη μας, χρειάζεται: όχι πολλά από έναν, αλλά ένα από πολλούς !
Συγκέντρωση τροφίμων στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. -Κεφάλα 5- τηλ: 2721087737 & 2721088313. Επίσης, στις 27/4, ημέρα Σάββατο, θα βρίσκονται εθελόντριες στα κάτωθι σούπερ μάρκετ: ΑΒ. Βασιλόπουλος -Κρήτης 13, ΑΒ. Βασιλόπουλος-Μακεδονίας και Ψαρών, ΑΒ. Βασιλόπουλος –  Αρτέμιδος 118, Αφοι  Μουργή –  Ακρίτα  84, Μαρινόπουλος –  Β. Γεωργίου, LIDL –  Ν. Είσοδος».