ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ


 
Το νέο του βιβλίο  «Όπλων κρίσις – νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά» παρουσίασε απόψε στο «Public» της Καλαμάτας ο Μίμης Ανδρουλάκης, παρουσία πλήθους κόσμου με τον οποίο και συνομίλησε. 
Ο συγγραφέας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο βιβλίο του, υποτίθεται ότι επισκέπτεται τους πέντε συνομιλητές του στο σκοτεινό παλάτι του Άδη, όπου έχουν πια καταλύσει. Πρόκειται για τους: Ρούντολφ Χίλφερντινγκ (1877-1941), τον «τελευταίο θεωρητικό του σοσιαλισμού», όπως τον χαρακτηρίζει, Τζον Μέιναρντ Κέινς (1883-1946), που οι θεωρίες του για την απασχόληση και την ανεργία αποτελούν κλειδί για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κρίσεων, Φρανσουά Μιτεράν (1916-1995), του Κοινού Προγράμματος Σοσιαλιστών – Κομμουνιστών στη Γαλλία, Ενρίκο Μπερλινγκουέρ (1922-1984) του Ιστορικού Συμβιβασμού, Ανδρέα Παπανδρέου (1919-1996) των σαρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980. 
Ο τίτλος του βιβλίου, «Όπλων κρίσις» είναι μια χαμένη τραγωδία του Αισχύλου. Αναφερόταν στον παροξυσμό που ξέσπασε στο στρατόπεδο των Αχαιών στην Τροία, όταν ο Οδυσσέας και ο Αίαντας αντιδίκησαν για την κληρονομιά των όπλων του σκοτωμένου Αχιλλέα. Αλλά και το «Νεκρικοί Διάλογοι» είναι το όνομα του φημισμένου έργου που έγραψε ο Λουκιανός.