ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Με το 3ο Βραβείο Ποιοτικής Συσκευασίας τιμήθηκε
το Λάδι Βιώσας, μία πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι το design, στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις».
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μεταξύ 12-14 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με 100 εξαιρετικούς Έλληνες παραγωγούς και πάνω από 1.000 προϊόντα!
Σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με αυτό το Φεστιβάλ εκπληρώνεται ένα όνειρό μου. Είχα δει κάτι παρόμοιο στη Βιέννη και σκεφτόμουν να το κάνω και στην Αθήνα. Μου αρέσει το φαγητό, να το δοκιμάζω, να διαβάζω γι’ αυτό, να μαγειρεύω. Οι γεύσεις μας, το φαγητό, τα προϊόντα μας, είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στο εξωτερικό. Αυτό το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να μάθει ο κόσμος τι είναι τα πραγματικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα».
Όσο για τη διάκριση που απέσπασε το Λάδι Βιώσας, είναι ιδιαίτερα τιμητική, όχι μόνο επειδή ξεχώρισε ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά ακόμα περισσότερο ένεκα της κριτικής επιτροπής, που αποτελούνταν από τους: Λεώνη Βιδάλη, καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών & διευθύντρια Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών-Τυπογραφίας και Τέχνης του βιβλίου της Σχολής, Αγγελική Αντωνοπούλου, πρόεδρο της «Τεχνόπολις» και ιδιοκτήτρια της γκαλερί a.antonopoulou.art., Ροζαλία Ιωαννίδου, interior-industrial design και καθηγήτρια στη Σχολή ΑΚΤΟ και Θανάση Ψαράκη, creative director του περιοδικού «Αθηνόραμα».