Προγεννητικός έλεγχος από τον καθηγητή Π. Νικολαΐδη στο «Λητώ» της Καλαμάτας


ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΔΙΧΤΥΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ «ΕΒΓΑΛΑΝ 9ΣΦΑΙΡΟ» ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Τυχεροί όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, για να  παρακολουθήσουν το παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, τον πρωταθλητή και γηπεδούχο Μεσσηνιακό και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Το θέαμα που προσέφεραν οι ποδοσφαιριστές των δύο καλαματιανών σωματείων ήταν εντυπωσιακό και το 9-3 για τους γηπεδούχους το φανερώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Ο Μεσσηνιακός ήταν κατά διαστήματα «εξωπραγματικός», έδειχνε τουλάχιστον δύο ταχύτητες καλύτερος από τους ερυθρόλευκους και με όπλο την μεσοεπιθετική του γραμμή, η οποία απαρτίζεται από σπουδαίους  ποδοσφαιριστές (Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Χελάς, Α. Καλογερόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος, Αργυρόπουλος), έβγαλε 9σφαιρο, φθάνοντας στη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στο επίπεδο της Α΄ Τοπικής.
Η εμφατική του εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει μήνυμα εν όψει των ερχόμενων μπαράζ ανόδου, όμως θα πρέπει ν’ αποτελέσει μήνυμα και η ευκολία με την οποία δέχθηκε σε διάστημα μικρότερο των δέκα λεπτών, τρία τέρματα. Είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό μπάσιμο και το 3-0 σε γκολ των Αθανασόπουλου (6΄), Χελά (14΄), Ι. Καλογερόπουλου (17΄) για ν’ ακολουθήσει η χαλάρωση και η επιστροφή των ερυθρολεύκων που έφεραν το ματς στα ίσια με δύο τέρματα του εξαιρετικού Πουλάκου και ένα ακόμη του Μπαλαλά. Στη συνέχεια, οι πράσινοι σοβαρεύτηκαν, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού σκόραραν Αθανασόπουλος (33΄) και Α. Καλογερόπουλος (37΄), για ν’ ακολουθήσει η μαγική τους παράσταση στην επανάληψη, όταν και κατάφεραν να βρουν δίχτυα τέσσερις ακόμη φορές.
 
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6΄  ο Αθανασόπουλος προσπάθησε να παίξει το 1-2 με τον Χελά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Ολυμπιακού, και στρώθηκε στον πρώτο, που με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-0.
14΄ εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσουλάκου για τον Χελά, που πετάχθηκε στην πλάτη των αμυντικών και με ωραίο συρτό πλασέ νίκησε τον Ζησιμάτο πετυχαίνοντας το 2-0.
17΄ μπαλιά – διαβήτης 50 μέτρων του Αντώνη Καλογερόπουλου για τον αδελφό του Γιάννη,  πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού, πέρασε και τον Ζησιμάτο, και σε κενή εστία έγραψε το 3-0.
23΄ σέντρα του Τζίφα από αριστερά για τον Πουλάκο, ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών των γηπεδούχων, που έδειξαν να μπερδεύονται, και με προβολή μείωσε σε 3-1.
25΄ κούρσα από δεξιά του Ξυδιά, και παράλληλο γύρισμα για τον Πουλάκο, που βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Μεσσηνιακού, και με δεξί ζυγισμένο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόκκαλη, μειώνοντας σε 3-2.
26΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή του Ολυμπιακού σε μαρκάρισμα του Κωστέα, ο κ. Κότσαρης άφησε το ματς να εξελιχθεί παρά τις διαμαρτυρίες του παίκτη των γηπεδούχων.
29΄ ατομική προσπάθεια του Πουλάκου, που πέρασε τον Κωνσταντόπουλο, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον επερχόμενο Μπαλαλά, που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κεφαλιά φέρνοντας το ματς στα ίσια 3-3.
33΄ από βολέ του Κόκκαλη, η μπάλα έφθασε κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού, εκεί όπου ο Αργάνης έκανε κακή εκτίμηση,  ο Αθανασόπουλος κέρδισε τη  μπάλα και με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με 4-3, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
37΄  πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ με το αριστερό του Αντώνη Κωνσταντόπουλου, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Ζησιμάτου, πετυχαίνοντας το πέμπτο γκολ για τους πράσινους (5-3).
59΄ ασίστ του Τσουλάκου για τον Αθανασόπουλο, αυτός έπιασε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, όμως ο Ζησιμάτος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.
60΄ το πιο όμορφο γκολ του αγώνα, ίσως και του πρωταθλήματος… Ο Αργυρόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Χελάς γύρισε με το κεφάλι στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Βασίλης Αθανασόπουλος βρήκε τον τρόπο με ψαλιδάκι να σκοράρει, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-3 και πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό γκολ.
67΄ εντυπωσιακή κούρσα και εξαιρετική πάσα του Αργυρόπουλου για τον Αθανασόπουλο, ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία του Ολυμπιακού (7-3).
78΄ ο Τσουλάκος έκανε την ντρίπλα στον Μπακέα, και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Κουκούτση, όμως ο νεαρός από το  ένα μέτρο έχασε γκολ από εκείνα που δεν χάνονται.
81΄ στην κόντρα ο Μεσσηνιακός με τον Τσουλάκο να δίνει την κατάλληλη στιγμή για τον Γιάννη Καλογερόπουλο, που έγραψε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ του παιχνιδιού, αφού χρειάστηκε να περάσει τον αντίπαλο  πορτιέρο (8-3).
90΄ ο Αρβανίτης πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε έξυπνα για τον Κουκούτση, ο τελευταίος πήρε εκδίκηση κυρίως από τον εαυτό του για τη φάση του 78΄ και με ωραίο αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 9-3.
Εύκολο απόγευμα για τον διαιτητή της αναμέτρησης Κότσαρης αλλά και τους βοηθούς του κ.κ. Κατσά, Γιαννέα.

MEΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής (55΄ Σταματόπουλος),  Ι. Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Α. Καλογερόπουλος (70΄ Κουκούτσης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Χελάς (62΄ Αρβανίτης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ζησιμάτος, Αρβανίτης, Κωστέας (46΄ Μπακέας), Μπαλαλάς, Αργάνης, Τσαναλίας, Πουλάκος (62΄ Μπούνας), Τζίφας, Ξυδιάς, Κουρούπης (46΄ Πανταζής), Β. Χελάς.