Προφυλάκιση αγρότη της Τριφυλίας για τα εικονικά τιμολόγια


ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
 
Το δικό του ιατρικό οξυγόνο
θα παράγει το νοσοκομείο
 
Της Μαρίας Νίκα
 
Τις ανάγκες του σε ιατρικό οξυγόνο θα μπορεί να καλύψει σύντομα το Νοσοκομείο Καλαμάτας με την εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου στο χώρο του ιδρύματος, μέσω ΕΣΠΑ.
Χθες, ο διοικητής Γιώργος Μπέζος έκανε λόγο για καινοτόμα πρόταση του νοσοκομείου, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, υποβάλλεται στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και εντάσσεσαι στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.
Το νοσοκομείο, όπως είπε, χρειάζεται να δαπανά σε ετήσια βάση για την προμήθεια ιατρικού οξυγόνου 305.000 ευρώ, ενώ το κόστος της εγκατάστασης είναι 450.000 ευρώ. «Σκοπός αυτής της πρότασης είναι η αποδέσμευση του νοσοκομείου από την προμήθεια με φορτηγά υγρού οξυγόνου ιατρικής χρήσης, για τις καθημερινές ανάγκες των νοσηλευομένων».
Όσο για το έργο εξοικονόμησης ενέργειας, με την τοποθέτηση των ηλιοθερμικών στην οροφή του νοσοκομείου, ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες. «Στις 15 Ιουλίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Ο νέος χειμώνας θα βρει το νοσοκομείο μας να απαιτεί πολύ λιγότερα χρήματα για αγορά πετρελαίου» είπε χαρακτηρίζοντας το έργο σημαντικό και πρωτοπόρο.
Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα, όπως σημείωσε ο κ. Μπέζος, θα παραλάβει:
-Ένα σύστημα υπερηχοτομογραφικής καρδιολογικής χρήσης, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
-Δύο τροχήλατα ακτινολογικά συστήματα, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
-Πλυντήριο Ενδοσκοπίων, προϋπολογισμού 26.000 ευρώ
Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η παραλαβή του υπόλοιπου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ.
 
Λεωφορείο για εργαζόμενους
Επίσης, ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε χθες ότι το λεωφορείο το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα μέσω δωρεάς, τίθεται από Δευτέρα σε λειτουργία και καθημερινά θα εξυπηρετεί τη δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού προς και από το Νοσοκομείο.
 
Περιφερειακά Ιατρεία
Σχετικά με την ένταξη της κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο, συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ: «Μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μεθώνη, το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες, το νέο Ιατρείο στο Βλαχόπουλο είναι το δεύτερο που έρχεται να ενταχθεί, για να συνεχίσουν τα υπόλοιπα, Πεταλιδίου, Άριος, Βαλύρας. Και βέβαια, μην ξεχνάμε την ένταξη της ανακατασκευής-αναβάθμισης των Π.Ι. Κορώνης και Κάμπου».
Τέλος, ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι οι εργασίες κτηριακής-ηλεκτρομηχανολογικής και ενεργειακής αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν. Στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης από την περασμένη Δευτέρα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.