Στο…σφυρί του ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα του δημοσίου


Εντός της εβδομάδας η απόφαση της δίκης για τη διπλή ανθρωποκτονία

Ακόμα και δις ισόβια προβλέπει η πρόταση της Εισαγγελέως αν γίνει δεκτή
 
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
Στο τέλος της πλησιάζει μία από τις μεγαλύτερες δίκες στην δικαστική ιστορία της Μεσσηνίας, με ποικιλία κακουργηματικών πράξεων για 16 συνολικά κατηγορούμενους και με εγκλήματα που τους καταλογίζονται, τα οποία «ανατρίχιασαν» την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα όσον αφορά τη στυγερή και χωρίς δεύτερη σκέψη, δολοφονία ενός 2χρονου αγοριού.
Η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο, φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία για να κλείσει ο κύκλος εκδίκασης σε πρώτο βαθμό, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων. Στην εβδομάδα που πέρασε, κυριάρχησε η πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία αν τελικά γίνει δεκτή από την έδρα, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που στη Μεσσηνία θα ακουστούν τόσο μεγάλες ποινές σε μια και μόνο υπόθεση.
 
Αλλαγή στάσης
Ακόμα και τώρα, ελάχιστα μακριά από την έκδοση της απόφασης, κανείς από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους δεν έχει ομολογήσει ξεκάθαρα την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού, όση πίεση κι αν ασκήθηκε από το Δικαστήριο.
Ο Αλβανός «Νίκο», στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει το ρόλο του επαγγελματία εκτελεστή και ότι προχώρησε στη δολοφονία του ομοεθνή του Φελίμ Μεσάι μετά από εντολή που έλαβε, έχει αφήσει θολό το τοπίο για το θέμα του παιδιού. Στην αρχή της δίκης, ομολόγησε, με δήλωσή του, τη δολοφονία του Φελίμ Μεσάι για προσωπικές διαφορές που είχε, όμως ήταν κατηγορηματικός πως  μαζί του δεν είχε μαχαίρι, αλλά δεν θυμάται τι ακριβώς έχει γίνει με το παιδί.
Η στάση του άλλαξε όσο περνούσαν οι ημέρες. Φτάσαμε, λοιπόν, σχεδόν ένα μήνα μετά να λέει ότι μπορεί να υπήρχε μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος, αλλά ότι μετά τον πυροβολισμό του ομοεθνή του δεν θυμάται τίποτα, μέχρι την τελευταία του παρέμβαση προχθές, ότι λόγω χρήσης κοκαΐνης και του τσακωμού που είχε με το θύμα, ήταν τόσο «δοσμένος» που μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ξεκάθαρα, όμως δεν λέει αν έχει βλάψει το παιδί.
 
Τρομάζει
Η Εισαγγελέας με την πρόταση που ανέλυσε επί ώρες προχθές, υπέδειξε τον 24χρονο κατηγορούμενο, ως τον άνθρωπο που κρατούσε το μαχαίρι και αφαίρεσε με τόσο άγριο τρόπο τη ζωή ενός παιδιού. Απέδωσε μάλιστα στον Αλβανό «Νίκο» το ρόλο αυτού που ακινητοποίησε το άτυχο παιδί στο κάθισμά του, καθώς όπως υπογράμμισε, το σώμα και το πρόσωπο του μικρού Κέρι, δεν είχε καμία απολύτως αμυχή από το μαχαίρι του δολοφόνου (πλην του μοιραίου πλήγματος στο λαιμό του), όταν οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ένα αυτοκίνητο μέσα στο νερό και ο 35χρονος πατέρας του πυροβολημένος δύο φορές στο κεφάλι.
Ο 24χρονος με τη σειρά του, αρνείται συνεχώς από την πρώτη στιγμή ότι έχει σχέση με τις δολοφονίες. Επιμένει ότι μετά τους πυροβολισμούς, πήδηξε από το αυτοκίνητο και σε αυτό έμεινε μόνο ο Αλβανός «Νίκο», υποδεικνύοντας τον ως το δολοφόνο πατέρα και γιου Μεσάι.
Αν το Δικαστήριο δεχτεί το σκεπτικό της Εισαγγελέως και αποδεχτεί πως το φονικό χέρι ενός ανήλικου, ανήκει σε έναν νεαρό που τότε ήταν μόλις 22 χρονών, τότε μόνο τρόμο μπορεί να αισθανθεί κάποιος.
Η δολοφονία ενός παιδιού είναι σοκαριστική από κάθε πλευρά, αλλά και το νεαρό της ηλικίας ενός δολοφόνου, τρομάζει εξίσου.
Σε αυτή τη δίκη στο εδώλιο, με τρομερές κατηγορίες που επισείουν ακόμα και ποινή ισοβίων, κάθονται συνολικά 3 νεαρά παιδιά, δύο αδέλφια 29 και 24 ετών και ο ξάδελφός τους 25 ετών.