ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσής Αυγής:«Ακόμα και στον πόλεμο οι εμπόλεμοι σέβονται νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό»


Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή
 
Απαντήσεις για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διαχείρισης του σκουπιδότοπου στη Μαραθόλακκα θα χρειαστεί να δώσει και, μάλιστα, δύο φορές ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Γιάννης Καμβυσίδης.
Η πρώτη υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορά την με πρόθεση ρύπανσης ή υποβάθμισης του περιβάλλοντος με πράξη ή παράλειψη που αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου. Συγκεκριμένα, εναπόθεσε μπάζα από υλικά οικοδομών, κουφάρια ζώων, παλαιά έπιπλα  και πλαστικές χαλασμένες γλάστρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρύπανση και έτσι να επέλθει υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου 2013.
Στη δεύτερη περίπτωση, που θα εκδικαστεί στις 25 Ιουνίου 2013, κατηγορείται ότι προκάλεσε ρύπανση ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αφού μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας βρέθηκε ότι εντός ρέματος υπήρχε υγρό μαύρου χρώματος με χαρακτηριστικά δυσάρεστη οσμή απορριμμάτων και χαμηλή ροή. Το σημείο που πραγματοποιήθηκε έλεγχος βρίσκεται πλησίον της χωματερής στη Μαραθόλακκα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρύπανση και έτσι να επέλθει υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας θα συζητήσει με σκοπό να αποφασίσει αν θα παράσχει νομική υποστήριξη στον πρώην αντιδήμαρχο.
Α.Π.